Madeleine ja Carl Philip on Rootsi kuningapere laiskvorstid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Madeleine
Printsess Madeleine Foto: SCANPIX

Rootsis kritiseeritakse kuningliku perekonna laiskvorste.

Õukonnaajakirjaniku Johan Lindwalli sõnul on pere kõige töökam liige kroonprintsess Victoria ja seda ka nüüd, mil ta on lapseootel, edastab Expressen.

Victoria õe, printsess Madeleine`i ja venna, prints Carl Philipi tööpanus olevat olematu.

Madeleine elab juba poolteist aastat kuningapere kulul New Yorgis, kuhu ta põgenes pärast seda, kui ta kihlus advokaat Jonas Bergströmiga katkes. Pärast seda on Madeleine Rootsit külastanud vaid paaril korral.

Rootsi õukonna selgitusel elab ja töötab printsess New Yorgis, kuna ta on oma ema, kuninganna Silvia loodud heategevusorganisatsiooni Childhood juhtivtöötaja.

Ajakirjaniku arvates on Madeleine`il selles organisatsioonis minimaalselt tööülesandeid ning elab üsna lõbusat elu koos uue kallimaga.

«Olen rääkinud printsess Madeleine lähikondlastega ning nende sõnul naudib naine pikki lõunaid ja šoppamist,» selgitas Lindwall.

Parem ei olevat lugu ka prints Carl Philipiga.

Alates selle aasta juunist on prints ülikooliõpingutesse üsna kergekäeliselt suhtunud. Õppimise asemel on ta maailmas ringi reisinud. Esmalt Tais ja siis Lõuna-Aafrika vabariigis. Kogu oma aja ja energia pühendab prints oma kallimale Sofia Hellqvistile.

Prints on poole aasta jooksul olnud vaid üheksal esindusüritusel, millest enamik kestsid vaid 20 minutit.

Ajakirjaniku arvates võib Rootsi kuningaskojas tekkida kriis, kui kroonprintsess raseduse viimasel trimestril ning pärast lapse sündi enam esindusrollis ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles