Elis Aunaste: Aafrika poliitiku arvates saab AIDSi vastu seebiveega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elis Aunaste
Elis Aunaste Foto: Sven Tupits

Sel pühapäeval kell 14 rändab Raadio 2-e saade «Reisipalavik» mustale mandrile, Lõuna-Aafrika Vabariiki. Oma kogemusi ja elamusi elust Kaplinnas jagab saatekuulajatele seal vabatahtlikuna töötanud Elis Aunaste.

«Lõuna-Aafrika elanikud meenutavad eestlasi, sest nad on natukene introverdid. Nad ei tule sulle sõbramehelikult õlale patsutama nagu Ladina-Ameerikas, vaid nad umbusaldavad ja jälgivad sind,» jutustab Elis.

«Ja nagu eestlastelegi, meeldib neile väga liha grillida!» lisab ta. Elis Aunaste töötas vabatahtlikuna Kaplinna agulis, kus tema peamiseks ülesandeks oli õpilastega koos koolilehe tegemine.

Euroopas AIDSi epideemia edetabeli tipus troonivas Eestis ei ole teema vähemalt tabu ja tehakse teavitustööd, erinevalt Lõuna-Aafrika Vabariigist.

«Kuna abielueelne seks on taunitud, siis sellisest asjast nagu kondoomid ei räägita – kui sellest rääkida, siis see ju suurendaks seksuaalvahekorras olemist, mis on aga keelatud, kuna jumal ei kiida seda heaks,» sõnab Aunaste.

«On ka skandaalseid riigitegelasi, kes panevad AIDSi olemasolu üldse kahtluse alla. Minu jaoks kõige drastilisem näide oli poliitik Jacob Zuma, kelle arvates saab AIDSi vastu ka seebiveega,» räägib ta.

«Reisipalaviku» kuulaja saab osa Elis Aunaste kirjeldustest Lõuna-Aafrika kaunist loodusest oma mägede ja randadega, kohalikust kultuurist ja meelelahutusest, religioonist ja meie jaoks vahel veidratestki kommetest, rahvusköögist ning paljust muust põnevast.

Saates kõlab aafrika muusika assortii ja maailmarändur Krister Kivi lennukommentaar.

Varasemaid «Reisipalavikke» kuula Raadio 2 kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles