Boogie Company annab ühiskontserdi Soome rockabilly-legendiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rockabilly lipulaev Boogie Company.
Eesti rockabilly lipulaev Boogie Company. Foto: Promofoto

Sel laupäeval marutab Tallinnas klubis Von Krahl Eesti rockabilly lipulaev Boogie Company koos Soome rockabilly-legendi Klaus Kuhlmanniga.

Boogie Company on vaieldamatult Eesti tuntuim rockabilly bänd, kes tegutseb aastast 2004. Bändis musitseerivad sõbrad, kes koos juba 80ndate lõpust ja kelle nälg koos musitseerimise järgi ei näi sugugi otsa saavat.

Pigem vastupidi. Selle tõestuseks on kasvõi aasta alguses Soomes ja Eestis ilmunud album «God Is Dancing Jive», mille sissejuhatava loo järgi kannab ka kogu õhtu pealkiri «Rocket To The Moon». Õhtu jooksul saavad kõlama lood viimaselt plaadilt kui ohtralt rock'n'rolli klassikat.

Koos Boogie Companyga astub lavalaudadele ka bändi kauaaegne sõber ja tuntud Soome rockabilly laulja Klaus Kuhlmann (Rat Cats). Klaus Kuhlmann on Soomes tuntud kitarrist ja laulja, kes on hoidnud rockabilly - lippuüleval juba 30 aastat. Viimased 16 aastat on neist kuulunud ansamblile Rat Cats, kellega koos on välja antud kaheksa plaati. Klaus Kulhlmanni suurimateks eeskujudeks on Django Reinhard ja Brian Setzer, kelle mõlema mõjud on ka Klausi laulumaneeris ja kitarrimängus esindatud.

Boogie Company ja Klausi viljakas tutvus ulatub aastasse 2008, kus koos esineti Joensuus, festivalil Ilovaari Rock. Klaus Kuhlmann kirjutas ka soomekeelsed sõnad Boogie Company juunis Soomes ilmunud singlile «Grillybilly Rock».

Bändi ette, vahele ja õhtu lõpuks laseb DJ Cyberbear rokki ja rolli. Laseb rockabillyt, psychobillyt, cowpunki, bluesi, surfi ja muud sarnast.


Uksed kell 22.00
Bänd kell 23.00
Pilet 5€ / enne südaööd 4€
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles