Kas tulemas on «Kiired ja vihased» Michael Manni moodi?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist
Stseen filmist Foto: LILO/SIPA

Pärast pikaajalist pühendumist krimifilmidele proovib Michael Mann («Pinge») peagi kätt mõnevõrra teist laadi põnevusfilmiga. Nimelt on režissöör allkirjastamas lepingut 20th Century Foxiga, mille kohaselt asub ta lavastama filmi nimega «Go Like Hell», vahendas Formucinemas.ee veebileht.

Tõestisündinud lool põhinev linateos räägib autotootjate Ford ja Ferrari vihasest konkurentsist aastal 1966, kui Le Mansi võidusõidu võitis esmakordselt Ameerika sõiduk.

Filmi stsenaariumi kirjutas Jason Keller, tuginedes A. J. Baime'i samanimelisele raamatule, produtsentideks on Alex Young ja Lucas Foster.

Lugu keskendub kolmele mehele, kelleks on Henry Ford II, noor autogeenius Lee Iacocca ja võidusõidukorüfee Carroll Shelby. Just nemad kujundasid ümber Ford Motor kompanii ja tungisid sellega Euroopa kõrgete panustega autovõidusõitude maailma. Mõne aastaga töötati välja Ford GT40, üks autoajaloo hinnatumaid sõidukeid, millest sai esimene Ameerika auto, mis võitis Le Mansi 24 tunni võidusõidu (tehes seda ka kolmel järgnenud aastal).
Stuudio loodab peaosas näha Brad Pitti ning väidetavasti on näitleja ka omapoolset huvi üles näidanud, olgugi et  midagi kindlat öelda on praegu veel vara.
Mann on ennekõike tuntud niisuguste actioni-küllaste krimifilmide poolest nagu «Pinge», «Collateral – ohtlik reisija» ja «Populaarsed vaenlased», nii et mõnes mõttes on antud projekt režissööri jaoks ebatavaline. Samas väntas Mann 2007. aastal Mercedes-Benzi tellimusel libafilmitreileri «Lucky Star» Benicio Del Toroga peaosas.
Lisaks «Go Like Hellile» ootavad Mannil reas ka mitu teist projekti, sealhulgas «Waiting for Robert Capa» ja «Big Tuna», samuti on ta produtsendi ja lavastajana seotud hobuste võiduajamistele keskenduva HBO sarja «Luck» pilootosaga. Pole veel selge, milline projekt esimesena tootmisse läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles