FBI agent sõitis ülesleitud Ferrari sodiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari F50
Ferrari F50 Foto: Wikipedia.org

USA Föderaalsel Juurdlusbürool (FBI) õnnestus varastatud kallihinnaline Ferrari 2008. aastal üles leida ning omanik oli selle tõttu üliõnnelik.

Omaniku õnn muutus aga vihaks, kui üks FBI agent seda katsetama läks ning masina ninaosa sodiks sõitis, edastab Daily Mail.

Omanik andis USA justiitsministeeriumi kohtusse, kuna agent ei nõustunud auto eest 750 000 dollari suurust kahjutasu maksma.

Ferrari F50 varastati 2003. aastal Pennsylvaniast Rosemontist ning leiti viis aastat hiljem üles.

FBI hoidis masinat Kentuckys Lexingtonis, kuna selle vargusega seotud kriminaaljuhtum on alles lahendamisel.

FBI agent Fred Kingston võttis 2009. aasta mais garaažist selle Ferrari ja kutsus kohtuniku Hamilton Thompsoni endaga koos autot katsetama.

«Hetk pärast seda, kui olime välja sõitnud, jõudsime kurvi ning auto läks külglibisemisse. Agent püüdis masinat kontrolli all hoida, kuid see ei õnnestunud. Ta sõitis teelt välja, vastu puud ja põõsaid,» teatas Thompson.

Thompson pääses vigastusteta, kuid FBI agendi Kingstoni pea sai kannatada ning ta vajas paari õmblust.

Auto oli kindlustatud ning pärast vargust sai omanik kindlustusraha.

Kindlustusfirma sõnul sai 1995. aasta haruldane Ferrari õnnetuses rängalt kannatada ning selle remontimine on praktiliselt võimatu.

Omanik soovib nüüd kohtu kaudu saada hävinenud auto eest kompensatsiooni.

USA justiitsministeeriumi sõnul ei saavat neid auto kahjustamise eest kohtu alla anda, kuna masin on krimijuhtumi uurimise asitõend ning sellega ka nende omand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles