Video: pime selgeltnägija Vanga ennustas ligi 40 aastat tagasi, et Vladimir Putin saab Venemaa «tsaariks»? (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanga koos oma fännidega
Vanga koos oma fännidega Foto: SCANPIX

Bulgaaria pime selgeltnägija Vanga, keda tuntakse ka kui Balkani Nostradamus, sõnas 1979. aastal, et Venemaast saab «maailma isand», mida hakkab juhtima tugev «tsaar».

1996. aastal 85-aastasena surnud Vanga rõhutas, et Venemaa muutub 21. sajandil nii võimsaks, et mitte ükski teine riik ei saa tema vastu, teatab Daily Mail.

Vladimir Putin 
Vladimir Putin Foto: Aleksei Družinin/Sputnik/SCANPIX

Vanga andis 1979. aastal intervjuu vene kirjanikule Valentin Sidorovile rõhutades, et Euroopas on mingi aja väga ühtne, kuid siis hakkab see ühtsus mõranema ja tekib killustatus, kuid just seda Venemaa ootabki, haarates üha enam võimu enda kätte. Euroopa põrmustumine sillutab teed Venemaa võimsusele.

Väidetavalt olevat Vanga öelnud, et Venemaa «tsaari» nimi on Vladimir ja ta muudab Venemaad palju.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/Scanpix

«Venemaa tunneb end pikka aega kõrvalejäetuna, kuid siis tuleb Venemaa kord olla maailmariik. Selleks on olemas kõik vajalikud ressursid. Meest, kes juhib Venemada, ei saa mitte keegi tekistada ega peatada,» oli kirjaniku teatel Vanga ennustus.

Möödunud pühapäeval, 18. märtsil toimusid Venemaal presidendivalimised ning Vladimir Putin sai 76 protsenti häältest, saades seega järgnevaks kuueks aastaks Venemaa presidendiks.

 Vladimir Putin
 Vladimir Putin Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix

Väidetavalt on Vanga ennustanud veel mitmeid sündmusi ette, näiteks Ühendkuningriigi lahkumist Euroopa Liidust ehk Brexitit. Selgeltnägija ennustuse kohaselt saabub Euroopa ühtsuse lõpp 2016, kui tekib suur rahulolematu riik.

Kirjutis briti bussil «Brexit is it worth it?» (Brexit, kas see on lahkumist väärt?)
Kirjutis briti bussil «Brexit is it worth it?» (Brexit, kas see on lahkumist väärt?) Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Veel olevat see selgeltnägija ennustanud Teise maailmasõja lahinguid, majanduskriise, probleeme Korea poolsaarel ja Süüria sõda.

Vanga, kelle sünninimi oli Vangelija Pandeva Dimitrova, sündis 3. oktoobril 1911 Osmanite riigis Strumicas, mis praegu asub Makedoonias ning suri 11. augustil 1996 Bulgaarias Sofias.

Vanga koos oma fännidega
Vanga koos oma fännidega Foto: DIMITAR DILKOFF/REUTERS/Scanpix

12-aastasena jäi Vanga keeristormi kätte, mis kandis ta kodust mitmesaja meetri kaugusele. Ta silmad said vigastada ja ta jäi pimedaks, kuid selle tõttu muutusid ta taju ja kuulmine tugevamaks ning ta enda sõnul hakkas nägema tulevikku. Aastakümnete jooksul tekkis talle palju andnud fänne.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles