Taavi Rõivas veetis mesinädalad ränka sõdurielu elades: see oli selline metsaminek, kus telke kaasa ei antud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas Ringvaates
Taavi Rõivas Ringvaates Foto: ERR

Riigikogu aseesimees Taavi Rõivas suundus kohe pärast pulmi Võrumaa metsa, kus täiendasid reservohvitserid oma sõdurioskusi. 

Rõivas rääkis «Ringvaates», et tõepoolest oli nii, et ta pidas laupäeval pulmad ja pühapäeva õhtul läks metsa.

«Sattus nii jah,» ütles Rõivas, kuidas oli selliselt mesinädalaid pidada. «Pühapäeva õhtul, kui me sinna läksime, olime soenduseks kasarmus, aga pärast seda läksime nädalaks metsa ja see oli selline metsaminek, kus telke kaasa ei antud. Tuligi ööbida lageda taeva all, tuli ehitada endale vajalikud pesemis- ja muud võimalused. Nii, nagu sõdurioskused käivad.»

Rõivas rääkis, et 90ndate keskel ülikooli astunud põlvkond vabastati ajateenistusest, kuid ta on riigikaitsega hiljem palju kokku puutunud.

«Olen riigikaitset juhtinud mitu aastat ja nüüd oli võimalik lisaks strateegilisele suurele pildile ka kõige ehedamalt rohujuure tasandilt kõike ise katsetada,» rõõmustas Rõivas.

Rõivase mulje esimesest neljast nädalast on väga hea ja ta peab instruktoreid väga professionaalseteks. Tema kursus on tempokas - selle, mida ajateenistuses tehakse mitu kuud, peab tema läbi tegema ühe kuuga.

«Hästi tuli,» vastas Rõivas küsimusele, kuidas tal püssilaskmine välja tuli. «Ikka 53, 54 punkti 60st.»

Rõivase sõnul oli kogu katsumuse kõige raskem osa varahommikune ärkamine.

«Kõige ebameeldivamad hetked olid ehk need kella viiesed ärkamised vabas looduses. Magamiskotist on niigi üsna külm välja tulla, aga kui see toimub kell viis ja sa oled kaks tundi enne ka valves olnud, siis füüsiline kurnatus on ikka päris tõsine. See on ainuke suurem asi,» ütles Rõivas ja lisas, et õnneks on ta üsna heas füüsilises vormis ja aja jooksul õpid ära ka selle, kuidas plaastreid panne, et jalgadele ville ei tekiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles