Kas Taani leiutaja uputas oma miniallveelaeva, et peita tapmise jälgi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

Taani politsei lasi möödunud nädalal uppunud miniallvelaeva Nautilus pinnale tuua, kuid sellest ei leitud Rootsi ajakirjaniku Kim Walli surnukeha.

Politsei kahtlustab, et taanlasest leiutaja Peter Madsen, kellele alus kuulub, uputas selle, et varjata ajakrjaniku tapmist, edastab Aftonbladet.

Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev
Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Foto: JENS NOERGAARD LARSEN/AFP/Scanpix

Politsei võttis 46-aastase Madseni 24 päevaks vahi alla, teda kahtlustatakse 30-aastase Kim Walli tapmises, kuid naise asukoht on seni teadmata.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Kopenhaageni politsei teatel muutis Madsen oma lugu juhtunust, mille tõttu kahtlused tema suhtes suurenesid.

Madsen teatas nüüd, et ta jättis möödunud neljapäeval, 10. augustil rootslannast ajakirjaniku Refshaleøe saare Halvandeti restorani. Politsei uurib seda ütlust, kuid ei avalikustanud teisi detaile, mis seni ilmnenud on, kuna uurimise on pooleli.

Kopenhaageni politseijuhi Jens Mølleri sõnul võisid Madseni loo muutmise põhjuseks olla Halvandeti restorani turvakaamera salvestised. Mees sai aru, et need võivad politsei kätte jõuda.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix

Restorani omanik Bo Petersen kinnitas, et neil on 10. augusti kohta turvakaamera salvestised ja need on politsei käes, kuid ta ei paljastanud, kas neil salvestisel on näha nii Walli kui Madsenit.

Madseni miniallveelaev viidi möödunud laupäeval pärast pinnale tõstmist Kopenhaageni sadamasse, kuid Walli surnukeha sellest ei leitud.

Madseni sõnul oli ta aluse uppumise ajal pardal üksinda ja ta ei ole kedagi tapnud.

Taani krimiuurijate arvates uputas leiutaja oma allveelaeva, et varjata kuritöö jälgi, kuid veel ei ole täpseid andmeid, kuidas see toime pandi.

«Loodame, et leiame Kim Walli elusana, kuid olema valmis ka selleks, et võime leida tema surnukeha,» lisas politseijuht Jens Møller.

Kim Walli otsimine merelt ja maalt jätkub täna.

Nii Taani kui Rootsi meedia teatel oli vabakutseline ajakirjanik Wall tegemast Taani leiutajast Madsenist lugu ning ta läks allveelaevaga sõitma.

Kuna Walli ei ilmunud kokkulepitud ajaks koju, teatas elukaaslane ta kadumisest politseile. Madseni allveelaeva hakati otsima ja see leiti Kopenhaagenist umbes 50 kilomeetri kaugusel  Køge lähedal.  Madsen päästeti, kuid alus uppus pärast seda.  

Taanlane Madsen sai maailmakuulsaks 2008. aastal, kui ta lasi vette enda ehitatud allaveelaeva Nautilus, olles siis suurim käsitööna valmistatud miniallveelaev.

Kim Wall ja Peter Madsen allveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen allveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix
Taani leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Nautilus
Taani leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Nautilus Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles