Turvafirma: Serbia koondise toetaja täna õhtul mängule ei pääse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia fännid viskasid Genoa staadionile mängu ajal rakette
Serbia fännid viskasid Genoa staadionile mängu ajal rakette Foto: SCANPIX

 

Turvafirma Meeskond juhatuse liige Eigo Sõster ütles, et täna õhtul Lilleküla staadionil peetavale Eesti – Serbia jalgpalli EM-valikmängule ei ole teretulnud ja sinna ei pääse Serbia koondise toetaja.

«Kui on ikkagi näha, et on Serbia lipud, Serbia koondise särgid, toetajasärgid, see on esmane indikaator, kui tuleb paluda fännil kõrvale astuda. Seal on akrediteerimiskeskus, kus on Serbia oma esindaja, jalgpalliliidu esindaja ja turvafirma esindaja. Seal nad saavad tutvuda materjalidega,» ütles Eigo Sõster Raadio 2 saates «Siin me oleme».

«Väravates läheb täna kindlasti rohkem aega. Sest on vaja teha teatud protsetuurid, mis eeldavad ka suhtlemist. Lihtsustatud on see Eesti toetajatega, kus küsimuste ja vastuste voor läheb ruttu. Väravates toimub elementaarne isikuasjade läbivaatus. Mida vähem asju kaasas, seda kiiremini see läheb, » sõnas Eigo.

Eigo Sõster ütleb, et reegel kehtib kõigi kohta, et kui ka mõni eestlane tuleb Serbia fännide atribuutikaga, siis ta staadionile ei pääse. «Suhtlemise käigus üritame välja selgitada Serbia fännid. Kui keegi üritab maskeerida ennast tavakodanikuks ja ikkagi on olemas meile ohuhinnang, et ta on Serbia fänn, siis lükkame ka loomulikult kõrvale.»

«Kui tuleb rahumeelne Serbi riigi kodanik, ilma fänniatribuutikata, siis ei ole välistatud, et ta saab sinna vaatama. Me ei räägi Serbia kodanikest kui rahvusest, me hakka seal ID-kaarte ega passe kontrollima, » lisab Eigo.

Fännide monitoorimine toimub ka staadionil. «Staadionil on eraldi staap. Staadionil toimuvat jälgitakse teise pilguga, otsused langetatakse staabis. See ei tähenda, et kui nad mängivad head mängu, et me neile plaksutada ei tohi.»

 

Eesti Jalgpalli Liit teatas, et Euroopa meistrivõistlusi korraldav UEFA otsustas 29. oktoobril 2010, et 29. märtsil 2011 toimuvale Eesti - Serbia EM-valikmängule Tallinnas ei tohi pileteid soetada ega staadionile siseneda Serbia koondise poolehoidjad. Samuti on keelatud teistel inimestel Serbia koondise poolehoidjatele pileteid soetada.

Itaalia ja Serbia jalgpallikoondiste EM-valikmäng kestis oktoobris seitse minutit, kuna külalismeeskonna Serbia fännid hakkasid märatsema ja signaalrakette põletama ning neid väljakule loopima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles