Maailmafilmi festivalil saab näha üle 40 filmi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Venemaa režissööri Vladimir Golovnevi dokumentaalfilmist "Mäng".
Kaader Venemaa režissööri Vladimir Golovnevi dokumentaalfilmist "Mäng". Foto: www.worldfilm.ee

Esmapäeval, 21. märtsil Tartus algaval kaheksandal maailmafilmi festivalil saab nädala jooksul vaadata antropoloogihingega tehtud dokumentaalfilme.
 

Nädala jooksul näidatakse üle 40 filmi, peale selle Mark Soosaare filmide retrospektiivi.

Sõltuvalt sellest, kas portreteeritav teema on lähedane või kauge, igapäevane või ainukordne, tuleb juba kaheksandat korda toimuva maailmafilmi festivali külalistel oma pilk teravustada kas luubi või teleskoobi kombel. Programmist leiab filme argielust maailma eri paikades, aga vaadeldakse ka globaalset mõõtu küsimusi.

Festivali külastaja leiab end eri kogukondades, märgates nende pidevat ja dünaamilist muutumist või avastab end koos filmitegijaga kultuuris, kus „surnud ei ole surnud“. Vaataja viiakse suurima Tamili hindu templi juurde Euroopas, kus väikelinna õhustikus tuleb eredalt esile kõrvuti eksisteerivate kultuuride kontrastsus.

Rastafarid otsivad Londonis oma nägu, pannes mängu oma spirituaalse identiteedi. Maailmafilmi programm jõuab meelte ja tajude maailma, tuues vaataja silme ette näiteks filmid inimestest, kes ei näe või ei kuule, kuid on sellest hoolimata maailmaga kohanenud.

Esimesel festivalipäeval on eriprogramm: seminar "Heli kontuurid" –  helietnograafia ja helidisain kaasaegses etnograafilises kinos.

Filmid linastuvad 22.–26. märtsil Tartus Athena keskuses, vaadata saab Arvo Iho näitust „Aastaring rannakülas“ ja Sander Hiire nomaadide hoburännakust Mehhikos kõnelevat väljapanekut „¡ ANDALEE!“

Maailmafilmi festivali korraldavad Eesti Rahva Muuseum ja maailmafilmi ühing.

Ajakava ja täiendav info on maailmafilmi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles