Sõnavabadus: Poola ajakirjanikku löödi Vene telesaates näkku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Tomasz Maciejczuk

Tere tulemast Venemaale!

Poola ajakirjanik Tomasz Maciejczuk sai meie idanaabrite juures vastuvõtu osaliseks, mida ta arvatavasti mitte kunagi ei unusta.

Ajakirjanik osales telekanali TV Tsentr vestlussaates ning väitis diskussioonis, et ukrainlased tahavad elada nagu normaalsed inimesed, mitte s*ta sees nagu venelased.

Selle peale erutus endine Ukraina parlamendisaadik Ihor Markov, kes otsustas erimeelsused lahendada rusika abil. Rusikakangelane on oma kombed arvatavasti kaasa võtnud Ukraina parlamendist, kus kaklused ukraina- ning venemeelsete vahel on tihedad. Ukraina võimud on Markovi muide seoses Odessa 2007. aasta mässude pärast tagaotsitavaks kuulutanud.

Asjad muutusid tuliseks hetkel kui diskussiooni teemaks kujunes Venemaal kehtiv keskmine palk. Maciejczuk väitis, et võrreldes teiste Ida-Euroopa riikidega on Vene majandus selles osas kõvasti maha jäänud:«Kui tahame rahast rääkida, soovitan teil Rumeeniat võidu puhul õnnitleda. Kas teate miks? Täna on seal keskmine palk kõrgem kui Venemaal ja nii samuti Lätis!».

Vestluse edasi arenedes väitiski Maciejczuk, et venelased elavad s*ita sees, mis peale saatejuht Roman Babjan talle paberi näkku viskas ning erutunult karjus: «Teie olete need, kes s*ita sees elavad!».

Peale seda saigi tüli alguse, mille käigus üritati Maciejczuk - hirmus Poola ajakirjaniku järgmiste väljaütlemiste osa - stuudiost välja toimetada. Mehel õnnestus küll veel öelda, et venelaste enda poolt tuleb poolakate, lätlaste, eestlaste ja leedukate suunal tihti palju räigemaid kommentaare.

Maciejczukiga on õnneks kõik korras ning ka peale saadet jäi ta sotsiaalmeedias oma seisukohtadele kindlaks. Vene riigimeedia tituleeris toimunu aga järjekordseks russofoobseks ilminguks nende suunal välismeedia poolt.

Antud saade eetrisse ei jõudnudki, kuid telekanal riputas videolõigu üles Youtube'i, vahendab Moscow Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles