Video: Pennsylvania linnapea solvas Obamasid, teatades, et varsti lahkuvad orangutanid Valgest Majast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikide Pennsylvania osariigi West Yorgi linnapea astus tagasi, kuna ta mõisteti hukka sotsiaalmeediasse postitatud rassistlike pilapiltide eest, millega ta irvitab president Barack Obama ja tema pere üle.

West  Yorgi teised linnavõimud rahuldasid senise linnapea Charles Wasko tagasiastumispalve esmaspäeval ja see jõustub 21. oktoobril, edastab nydailynews.com.

«Tegemist oli linna mainet kahjustavate sõnumitega, kuid me tegelesime selle teemaga ja nüüd on olukord lahendatud,» teatas linnanõukogu juht Shawn Mauck.

Mauckist saab linnapea kohusetäitja kuni 21. detsembrini 2017, mil valitakse uus linnapea.

Wasko sattus kriitika alla pärast seda, kui teised linnajuhid ja linlased leidsid sotsiaalmeediast Barack Obamat pilavad rassistlikud meemid.

Osal neist oli Obamat ja ta pereliikmeid võrreldud orangutanidega, kes on pandud istuma aiakärusse ja keda sõidutatakse kuhugi. Juures oli tekst, et varsti on käes Valgest Majast  väljakolimise päev ja et orangutanid lahkuvad. Sellega viidati, et Obama presidendiaeg lõpeb, kui 8. novembril valitakse USAs uus president ja Valge Maja saab uue peremehe.

Sotsiaalmeedias oli veel palju viiteid, milles Obamasid võrreldi ahvide ja teiste loomadega. Lisaks postitas ta fotosid ja tekste, millega solvas moslemeid, juute, veterane ja naisi, üritades jäljendada presidendikandidaat Donald Trumpi sõnavõtte. 

New York Times kirjutas, et Wasko on Donald Trumpi pooldajast vabariiklane, kellele demokraatide tümitamine tundub olevat hobi. Barack Obama on demokraat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles