Tallinnas esineb maailma parim biitlite tribüütbänd The Cavern Beatles!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biitlid
Biitlid Foto: Erakogu

Tänavu möödub ansambli The Beatles viimasest ametlikust kontserdist ja vaieldamatult parima albumi «Revolver» ilmumisest 50 aastat. Tallinnas Rock Café’s esineb sel puhul 17. novembril The Cavern Beatles. Nad tulevad Eestisse, et pakkuda meile unikaalset võimalust pöörduda minevikku ja näha oma silmaga maailma tuntuima neliku legendaarset lavaesinemist.

Legendaarse The Beatles’i alguse ning tuule tiibadesse said aga noored muusikud siiani tegutsevas Liverpooli legendaarses peopaigas Cavern Club, asukohaga Mathew Streetil. Just selles klubis avastas biitlid endale ja tervele maailmale NEMS (North End Music Stores) omanik Brian Epstein ja pakkus Liverpooli nelikule oma mänedžeriteeneid.

Ligi 40 aastat hiljem moodustus samas Inglismaa tööstuslinnas grupp The Cavern Beatles, mille originaalbiitlite klubi täielikult heaks kiitis ja litsentseeris. Nii algaski tolle hiljem suurt kuulsust võitnud The Beatlesit kaverdava bändi ajastu.

The Cavern Beatles liikmed, andekad muusikud-lauljad, biitlite ülitruudel austajatel, on õnnestunud taaselustada legendaarse neliku kordumatu muusika nii, et 1963. aastast ilmuv üleilmse levikuga autoriteetne ajakiri «Beatles Book» toob The Cavern Beatlesi esile kui ainsa õige biitlite lugude kaverdaja.

Oma lavaesinemiste väljatöötamiseks kuluvad The Cavern Beatlesil arvutud proovitunnid. Esitatavas kavas kajastavad nad täpselt The Beatlesi edulugu, mis sai alguse Liverpooli Cavern Clubist ja viis nad mängima Londonisse Savile Rowl asuva Apple’i peakorteri katusele.

Toetudes The Beatlesi mahukale repertuaarile toob The Cavern Beatles oma 2-tunnise kontsert-show lavale otse-esitusena, fonogrammideta. Kõik biitlite lood esitatakse vaid neile omase eheda saundiga. Mitte ainult välimus vaid ka grupi liikmete hääled meenutavad Liverpooli originaal-nelikut. Kasutusel olevad pillid on kõik pärit 1960. aastatest.

Enam kui 10 aastat kestnud esinemise vältel pole The Cavern Beatles kaotanud oma populaarsust tänu neile omasele oskusele esitada biitlite originaalmuusikat värskelt ja ülitäpselt. Ansambli esinemisgraafik on väga tihe, igal aastal antakse maailma eri paigus üle 200 kontserdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles