Video! Oled sa 20 või 60, sinust võib saada aastaga bikiinifitness-staar!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühel hommikul, veidi enam kui aasta tagasi, tegi hommikul silmad lahti täiesti tavaline eesti naine ja otsustas, et temast saab bikiini fitness staar. Fitnessi teemast oli naine varem küll pisut kuulnud, kuid polnud mitte iialgi sellesse tõsisemalt süüvinud. See, et sportlikud ja vormis ilusad naised on viimastel aastatel väga in teema, seda teadis ta aga küll.

Alles jaanuaris 2016 tõsiselt bikiinifitness treeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe (37) unistab täna juba MM tiitlist 
Alles jaanuaris 2016 tõsiselt bikiinifitness treeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe (37) unistab täna juba MM tiitlist Foto: Erakogu

Evelin: Oli ilus kevadine 1. mai, 2015 hommik, vaba päev ja tuju hea. Mõtlesin, et mida muud ikka teha kui trenni minna. Pakkisin koti ja läksin City Spa`sse, peas miskipärast kummitamas pop sõnapaar bikini fitness. Võtsin julguse kokku ja pöördusin treener Monica poole: «Kuule mul oli täna hommikul selline hull mõte peas, et tahaksin saada fitness staariks.»

Monica vaatas mind oma hindava pilguga ja möönis, et see võiks minu teema olla küll. Ja nii hakkasingi seda asja ajama. Käisin nagu uni peale ka treener Igorile, et ta uuriks, kuidas see bikini fitness käib ja kust otsast pihta hakata. Kahjuks lahtus esimene tuhin nagu kevadine vihmasabin ja minu ambitsioonikad plaanid jäid pisut soiku. Tuli nii palju komandeeringuid ja tähtsaid töö asju..., nagu meil kõigil juhtub. Tahaks hirmsasti teha, aga aega pole. 

Foto: Erakogu

1. jaanuaril 2016 otsustasin siiski pihta hakata. Võtsin ühendust Margus Silbaumiga Sparta spordiklubist, kelle toitumisnõuandeid olin pisut ka varem jälginud ja rääkisin talle oma soovist. 

Uurisin, kas ta oleks nõus mu enda katsejäneseks võtma. Marguse sõnad olid: «No sulle olen ma kohe nõus treeneriks olema.» Ma ei tea, miks ta nii arvas, minusse lisas see aga paraja portsu eneseusku ja otsustasimegi treeningutega pihta hakata. 

Foto: Erakogu

Eesmärgiks oli minna lavale esmakordselt 30. aprillil 2016, võistlema Eesti Karikavõistlustel Kulturismis ja Fitnessis.

Vahepeal viskasin Margusele nalja, et toon talle parima treeneri karika, hiljem selgus, et treenerid said hoopis medali. Mulle tegi väga nalja, et olen ootamatult saanud 36- aastaseks ja seega võistlen masters ehk veteranide kategoorias. Viskasin nalja, et mis siis kui lähen veteranina lavale, seda esmakordselt ja võidan. Ette rutates võin öelda, tulemus oli, et olin nii parim Bikini Fitness Master kui ka üldmaster ehk kogenud sportlane. Uskumatu, kas pole! 

Foto: Erakogu

Margusega kohtusime - kaalusime ja mõõtsime. Tegime toitumiseplaani, arstliku läbivaatuse, jm. 

Foto: Erakogu

Päris hirmus oli kui pidin tulema ülevaatusele, kuhu Margus kaasas ka tuntud treeneri Marek Morozovi ja seda selleks, et Marek annaks samuti oma hinnangu. Kas minuga on üldse mõtet jännata?

Sest olenemata sellest, kas oled paks või peenike, musklis või mitte - väga oluline roll on skeletil - näiteks, millised puusad on emake looduse poolt sulle antud, kas laiad või kitsad jne...

Pidin seisma Marguse ja Mareki ees bikiinides, olles mitte just tippvormis... Ja bikiinid ka nö vanaema lõikega, nagu hiljem nende otsekoheseid kuulsin. Tänaseks on minu arusaam fitness bikiinidest, nende lõigetest ja materjalidest, absoluutselt teine. Seda, mida laval kannan, tavaelus selga panna ei sooviks, ei julgeks. 

Foto: Erakogu

 

Marek vaatas mu hindaval pilgul üles ja ütles, et andke tuld

Margus tegi trennikavad, mina vaatasin, mida sõin ja nii me otsast pihta hakkasimegi. Toetust oli mul muidugi väga vaja, kuna see projekt tundus enamike minu lähikondlaste jaoks pehmelt öeldes hullumeelne. Lisaks eeldas ettevõtmine minult tohutut tahtejõudu ja keskendumist ning mis kõige olulisem, ennastsalgavat treenimist.

Foto: Erakogu

Trenn ei olnud mulle muidugi võõras. Arvan, et olen spordisõltlane, mu keha nõuab ja vajab seda.

Ma ei väsi peaaegu iial, taastun ülikiirelt ja kui ainult aega oleks, võiksin treenida mitu korda ja tunde päevas. Olin seda kõike teinud, aga siiani teisiti - nii nagu ise soovisin ja parasjagu tundsin. Ja jõusaali masinatest ei teadnud ma ka mitte tuhkagi. 

Foto: Erakogu

Nüüd oli aeg hakata lihaseid teadlikumalt treenima, et tulemus oleks harmooniline.

Bikiini fitnessis hinnatakse kogu keha harmooniat. Seega kõik lihased peavad olema tasakaalus, üla- ja alakeha proportsioonid paigas. Lisaks on ülioluline üldmulje - nahk, nägu, juuksed, meik, ehted ja bikiinid. Kogu tervik.

Foto: Erakogu

Kui Margusega alustasime, siis oli meil aega vähem kui neli kuud esimeste oluliste võistlusteni!

See oli ülipõnev aeg ja samas ka väga tihe. Ja ega ma ainult sellega tegeleda saanud. Mul on mitu töökohta, lisaks olin just sügisel alustanud magistriõpet EBS-is, mul on üliarmas poeg ja nüüd lisandus ka tippsport. Aga ma teadsin, et saan sellega hakkama.

Ma olen veendunud, et kõik on vaid meie endi teha ja piire tegelikult ei ole. Minu ideed ja soovid tunduvad tihti kõrvaltvaatajale utoopilised ja ilmselgelt võimatud. Mina suhtun neisse aga täie tõsidusega. 

Üldiselt läks ettevalmistus hästi - muidugi oli ka stressi. Kuid kõige keerulisem oli siiski aja planeerimine. Lisaks olen töö tõttu ka tihti välislähetustel, seega pean olema võimeline kohandama oma rutiini erinevates olukordades. Aga sain hakkama!

Foto: Erakogu

Muidugi, kõrvaltvaatajale võis mu elu äärmiselt igav tunduda.

Küsimusele, mis sa täna õhtul teed või mis sa nädala lõpus teed või tegid - vastasin ma enamasti, et käisin trennis ja olin trennis ja tegin trenni ja siis veel trenni ja...

Üsna varsti hakkasid aga muutused minu kehas silma torkama. See on tegelikult ulme, kuidas me oma keha muuta saame, kui seda päriselt ka soovime. See kõik andis mulle uskumatult palju jõudu juurde.

Loomulikult ma libastusin mõned korrad. Alla anda ei plaaninud siiski kordagi. Nii ambitsioonikateks võistluste ettevalmistuseks, nagu mul oli, on vajalik stabiilne keskkond ja sõprade, lähedaste sajaprotsendiline toetus. Ilma selleta ei saa. Paaril korral tundsin kuidas stressirohke olukord nii öelda juhtme kokku ajab... Aga õnneks tulin sellest välja.

Foto: Erakogu

Uskumatu oli seegi, kuidas enamik mind ümbritsevaid tuttavaid hakkas innukalt minu ulmelisele projektile kaasa elama.

Kui alguses oldi kahtlevad, siis mõne aja pärast oli toetus suur. Loomulikult lähedased, kes mind väga hästi tunnevad, ei kahelnud hetkeksi, et selle pöörase ettevõtmisega lõpuni lähen. 

Foto: Erakogu

Pöörane, aga tõsi! Vaid neli kuud tõsist trenni ja ma olengi laval!

30. aprillil, 2016 olin esmakordselt laval võistlustules. Tunne oli suurepärane! Ma lihtsalt armastan lava! Ja saingi Bikini Masters karikavõitjaks!

Ja selle uskumatu võiduga seoses sain ühtlasi võimaluse osaleda juba selle aasta detsembris toimuval MM-il Dominikaani Vabaariigis. Ma tean, et pean ka selle väljakutse vastu võtma! Siis olen aastal 2016 saavutanud eesmärgi, mille pool naljaga endale uue aasta alguses seadsin - alustanud võiduga siin kodusaalis ja lõpetanud maailma laval, selle ala aasta tippsündmusel. Võiks ju võita ka seal? Keegi võidab nii või naa ja miks ei võiks see olla mina?

Foto: Erakogu

Treenin alates juulist kulturist Ott Kiivikase käe all ja kuulun Team Kiivikas koosseisu. Ott aitabki mind nüüd MM-ile. 

Väga põnev, mis sellest kõigest saab...

Vaata pildigaleriid Evelini teekonnast alates jaanuarist kuni võiduka Bikini Masters karikavõitjani tänavu kevadel!

Vaata ka meeleolukat Elu24 videot Eveliniga!

Anu Saagim uuris Evelin Ainomäelt, kas aastaga on võimalik end supervormi saada? 
Anu Saagim uuris Evelin Ainomäelt, kas aastaga on võimalik end supervormi saada? Foto: Viktor Burkivski

Elu24 jälgib nüüd iganädalaselt ambitsioonika naise tegemisi kuni MM`ni Dominikaani Vabariigis detsembris.

Alles jaanuaris 2016 tõsiselt bikiini fitness treeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe (37) unistab MM tiitlist 
Alles jaanuaris 2016 tõsiselt bikiini fitness treeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe (37) unistab MM tiitlist Foto: Erakogu

Mis on bikiinifitness?

Võistlejate puhul hinnatakse eelkõige kehavormi esteetikat, keha treenitust ja proportsioone, kuid liigne lihasmass, lihaste reljeefsus ja separatsioon on veelgi enam vastunäidustatud, kui naiste fitnessi ja bodyfitnessi puhul. Võistluste atribuutika hulka kuuluvad värvikad ja kaunistatud bikiinid, ilma platvormita kontskingad, ehted, pidulik soeng ja lavameik.

Foto: Erakogu

Võistlemine ja võistlused toimuvad vastavate reeglite ja määruste järgi ning iga võistleja alustab oma teekonda kohalikel võistlustel.

Et pääseda välisvõistlustele, peab sportlane olema võistelnud vähemalt ühel korral kahe viimase hooaja jooksul Eesti karika- või meistrivõistlustel. Selleks, et pääseda edasi tiitlivõistlustele, peab sportlane olema Eesti karikavõistlustel või Eesti meistrivõistlustel viimase kahe aasta jooksul saavutanud poodiumikoha.

Tiitlivõistlused on: Euroopa- ja maailmameistrivõistlused, Arnold Classic ja Amateur Olympia.

Foto: Erakogu

Eesti esimine proffitaseme võistleja bikiinifitnessis on Egle Eller-Nabi. 

Omaette on profiliiga, kuhu pääsemise võimaldab tiitlivõistluse võit, kuid otsuse nn profikaart vastu võtta teeb ikkagi sportlane – profivõistleja staatusega kaasnevad üsna mitmed kohustused ning tugevam konkurents maailmatasemel.

Vaata mahukat pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles