Kas tõesti? Tänapäeva noored seksivad tunduvalt vähem, kui nende vanemad omal ajal (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise korraldatud "Seks ja linn" eelesilinastus linna säravamatele staaridele 04.06.10
Solarise korraldatud "Seks ja linn" eelesilinastus linna säravamatele staaridele 04.06.10 Foto: Jelena Rudi

Uuringud näitavad, et tänapäeva noored seksivad märgatavalt vähem, kui nende vanemad omal ajal. Eriti hull on olukord näiteks Jaapanis, kuid ka Rootsi on võtnud vastu otsuse niinimetatud «tsõlibaadi olukord» riikliku kontrolli alla võtta. TV3 reporter Kadri Pikhof uuris, kuidas on noorte seksimisega lood Eestis.

Seks pole tänapäeval enam populaarne?

Ameerikas läbiviidud uuringud näitavad, et 1990ndatel sündinud noorte arv, kes pole peale 18-aastaseks saamiseks ühtegi korda seksinud, on võrreldes paarikümne aasta taguse ajaga lausa kahekordistunud. Ka Rootsi on probleemi teadvustanud ja riik plaanib selles osas miskit ette võtrta. 

Eriti hull on aga olukord Jaapanis. Seal näitavad teaduslikud uuringud, et iga teine 16-49 aastane inimene ei ole seksinud viimase kuu aja jooksul. Tuleb välja, et jaapanlastel on pea igal teisel kadunud huvi seksida. 

Kuidas on aga olukord Eestis?

Seksuloog Imre Rammul: Probleem on olemas ka Eestis, sest ka meie noorte seksuaalne aktiivsus on maha tiksumas ja see hakkab silma just patsientidega suheldes. 

Kui küsin inimestelt, kas seksite korra kvartalis või ainult riigipühadel, siis on vastuseks, et mitte rohkem, kui korra nädalas. Aga vanasti seksiti vähemalt korra päevas kooselu alguses, mõni lausa mitu korda päevas. Selliseid ühe korra mehi oli ikka väga vähe.

Vaata täpsemalt SIIT!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles