«Kaks takti ette» alustas hooaega

Annika Erg
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa, Lauri Saatpalu, Lenna Kuurmaa ja Elmar Liitmaa
Hanna-Liina Võsa, Lauri Saatpalu, Lenna Kuurmaa ja Elmar Liitmaa Foto: Postimees/Scanpix

35-aastase laulusaate «Kaks takti ette» selle hooaja esimene osa tutvustas vaatajale žüriid, näitas prooviesinemisi ning meenutas saate ajalugu.

Kõigepealt ilmus ekraanile saatejuht Tanel Padar, kes laulis kitarri saatel paar rida ning ütles, et ka tema karjäär algas just sellest saatest.

Siis lasti eetrisse videoklipid augustikuisest telemajast, kus ligi 500 lauljahakatist esimese tuleproovi said.

Prooviesinemistega vaheldumisi anti sõna žüriiliikmetele Lauri Saatpalule, Elmar Liitmaale, Hanna-Liina Võsale, Lenna Kuurmaale ja Lea Liitmaale. Saatesarja algust 1972. aastal meenutasid Eri Klas, Enn Eesmaa ja Silvi Vrait.

Televaataja sai kohe teada, et žürii koosneb väga kirevast seltskonnast.

Lauri Saatpalu olevat kui elav leksikon, kes teab kõiki maailma laule, ja kui midagi ütleb, siis saab kas naerda või nutta. Tema jaoks keskteed pole.

Kui Elmar Liitmaa näost ei loe üldse emotsioone välja, siis Hanna-Liina Võsal pole vajagi suud lahti teha, sest kõike on võimalik ta näost lugeda.

Lenna Kuurmaa ütleb konkreetselt ja vastu vaielda ei lase.

Lõpuks tuli välja, et laulev ja rääkiv Lea Liitmaa on kaks täiesti erinevat inimest, sest teisi arvustades on ta pehme ning naljalt halba ei ütle.

Järgmisel korral selgub 40 televooru pääsejat ja mõne nädala pärast saavad ka televaatajad oma lemmiku poolt hääletama hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles