Kahjurõõmsad Eesti mehed: Võrno paistab olevat elu teelahkmel, tundub huvitav, tahaks näha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno värske lavatöö toob publikuni  teravat huumorit Eesti elust
Hannes Võrno värske lavatöö toob publikuni teravat huumorit Eesti elust Foto: promo

11. augustil esietenduv Hannes Võrno uurimus «Kuidas iseendaga tülli minna» on loomas pretsedenti ja muutmas statistikat. Tavapäraselt teatripileteid ostvad naised on sel korral saanud konkurentsiks huumorijanused, uudishimulikud mehed. 

Hannes Võrno uurimus «Kuidas iseendaga tülli minna» on mehe elu ja kogemuste põhjal kirjutatud meelelahutuslik tagasivaade läbitud murrangulistele perioodidele. Publiku ette jõuavad teravad tähelepanekud meid ümbritsevast argielu absurdsusest, värvikad pildid elust Afganistani tegevteenistuses ning kokkuvõte sellest, kuidas tekib mehe elus kriis ja mis otsuseid siis vastu võetakse ning kuidas eluga edasi minna pärast kriisi. Kui senise Eesti teatristatistika järgi teevad teatrisse minemise otsuse ja ostavad 2/3 teatripiletitest naised, siis Hannes Võrno värske lavatöö puhul tundub see tendents olevat muutumises. 

«Turnee turunduskampaania käigus toimusid piletimängud mitmes Eesti juhtivas raadiojaamas, mis tõid meile tagasisidet, andes välja, et enamik raadiomängudest osavõtjaid on meesterahvad. See on tõesti mõnevõrra üllatav, sest Hannese persoon on valdavalt olnud suur naistelemmik, kuid paistab, et sel korral oleme suutnud lisaks naistele iseseisvalt teatri poole liikuma panna ka suure hulga mehi,» rääkis POINTI looja Karl Kermes.

«Väga keeruline on praegu öelda, kas meeste huvi suur põhjus on kahjurõõm ning soov näha tugevat mehekuju avameelselt kriisist rääkimas ja elu kitsaskohti ning eksimusi tunnistamas? Või on see hoopis soov saada õpetust teise mehe elu ja kogemuste põhjal, et ise vigadest hoiduda? Või on see hoopis huvi hea huumori, selge mõtte ning elu ja lugude vastu tegevteenistuses, kuhu tavainimene naljalt ei satu? Tõde selgub alles turnee käigus,» arutles produtsent Kermes.

Hannes Võrno turnee saab avalöögi juba sel neljapäeval 11. augustil Tallnna Linnateatri Taevalavalt ja jätkub kaheksal päeval augustis.

11. augustil Tallinna Linnateatri Taevalaval; esimene kohtumine publikuga

12. augustil Viimsi kooli aulas

13. augustil Paide Kultuurikeskuses

14. augustil Tallinnas Vene Kultuurikeskuses

15. augustil Põlva Kultuurikeskuses

16. augustil Pärnus Endla Teatris

21. augustil Tartus Vanemuise Kontserdimajas

22. augustil Viljandi Pärimusmuusika Aidas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles