Täna kõik Lennukitehasesse! Pilvedele lennutab meid folgi äftekas Folk Factory!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba teist aastat järjest leiab Viljandi Lennukitehases aset pärimusmuusika festivali ametlik after party Folk Factory.

Lisaks mitmete Eesti muusikute ning DJ'dega kõrval võib Folk Factory's näha ka välismaised esinejaid näiteks Šveitsist ja Serbiast.

Neljapäeval avasid Folk Factory's peo DJ Rythm Dr, DJ Raul Saaremets ja DJ Don Erikson. 

Täna, reedel, võtavad ohjad üle teiste hulgas näiteks Alma Negra Šveitsist, kelle looming on inspireeritud grupi suurimatest mõjutajatest jazztrompetistist Donald Byrd'ist, afrofunki pioneerist Fela Kuti'ist ja ühest esimestest house'i suurtegijast Theo Parrish'ist.

Lavale astub ka uus ning eksperimentaalne, kuid juba laineid lööv Eesti kollektiiv Tintura, mille moodustavad pärimusmuusik Karoliina Kreintaal ning hip-hopi maailmas hästi tuntud DJ Lauri Täht. 

Laupäeval võib Folk Factory's kõrvadele pai lasta teha Shazalakazhoo'l Serbiast, mille liikmed Milan ja Uros mängivad Balkanimaade, Ladina-Ameerika, Aafrika ja Lähis-Ida mõjutustega elektroonilist muusikat ning näiteks Ju-Ju'l Eestist, kes toob meieni folgi ja disko sünteesi.

Elu24 oli Lennukitehases juba eriti varakult kohal ning tabas otse teolt ehk soundcheck'ist Karoliina ja Lauri Tinturast. Kuula kindlasti intervjuud põnevate muusikutega nende tegemistest ning muusikalistest mõjutustest.

Näeme juba täna õhtul Folk Factory's!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles