Piltuudis: kui suur on vastkoorunud kotkapoeg?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastkoorunud kotkapoeg
Vastkoorunud kotkapoeg Foto: SCANPIX

Filipiinide kotkaste kaitsmisega tegelev organisatsioon Philippine Eagle Foundation avaldas foto vastkoorunud ahvikotka (Pithecophaga jefferyi) pojast.

Pildil on näha, et kotkapoeg on lühem kui tema juurde pandud pastapliiats, edastab AP.

Lõuna-Filipiinidel Davaos tegutseva organisatsiooni esindaja sõnul tegelevad nad abistava «haudumisega».

Erinevatelt kotkastelt pärit munadest koorus inkubaatoris 57 päeva jooksul 24 väikest kotkapoega.

Neist viimane, kes sai tähistuse «24», on kõige väiksem. Ta on isase kotka Jagi ja emase kotka Ka Brianne kümnes järglane.

Emased ahvikotkad saavad suguküpseks viieaastaselt, isaslinnud seitsmeaastaselt. Nagu enamik kotkaliikide esindajaid, on ka ahvikotkas monogaamne. Paar jääb kokku terveks eluajaks. Kui üks sureb, otsib elus olev kotkas tihtipeale siiski uue paarilise.

Ahvikotka emased on keskmiselt 102 sentimeetrit pikad ja kaaluvad umbes seitse kilogrammi. Isased on emstest 10–20 protsenti väiksemad. Isaste keskmine pikkus on 91 sentimeetrit ja kaal viis kilogrammi. Tiibade siruulatus on umbes kaks meetrit..

Ahvikotka kuklal on pikad pruunid suled, mis moodustavad pulstunud harja. Harja võib ta tujule vastavalt kord üles tõsta, kanda poolpüsti või siis tihedalt vastu pead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles