Venno Loosaar hakkab improviseerima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise Apollo meelelahutuspäev staaride saatel, Venno Loosaar
Solarise Apollo meelelahutuspäev staaride saatel, Venno Loosaar Foto: Meisi Volt

Maikuus on Venno Loosaar Tallinnas ja Tartus külalisena laval Improteater Impeeriumiga.

Venno Loosaar on vabakutseline näitleja, kes on väga aktiivne ja mitmekülgne ka paljudel teistel loomealadel. Ta aulab ansamblites Kala ja Cookies, on olnud saatejuht, telestsenarist ja –lavastaja, kirjutanud muusikat lastelauluplaatidele ning kõigele lisaks avaldanud ka päris enda luulekogu ja lasteraamatu. Kuna improteatriski peab näitleja võtma endale samaaegselt kanda ka nii lavastaja, laulukirjutaja kui näitekirjaniku rolli, sobib Loosaarele see žanr suurepäraselt.

Loosaarel on valem juba selge: "Väide: Osalemine improteatris on ELU. A = Minu elu - täis ägedaid ootamatusi. B = Improteater - täis ägedaid ootamatusi. Seega eeldades, et A = B saame järelduse C: 

C = Minu elu ongi üks äge improteater (kunagi ei tea ette, mis järgmisena juhtub)."

Improteatris astub näitleja lavale ilma valmiskirjutatud tekstita, saades inspiratsiooni vaid publikult ja oma lavapartneritelt. Loomine toimub vahetult publiku silme all ning lavale jõuavad humoorikad sketšid, värvikad tegelased ja üllatavad muusikanumbrid.

Etendused toimuvad 11. mail kell 19:00 Tallinna Kammerteatris (Vabriku 12) ja 12. mail kell 19:00 Tartu Karlova Teatris (Tähe 66).

Improteater IMPEERIUMI püsitruppi kuuluvad Tarvo Krall, Erki Aule, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu-Veebel (Rakvere Teater), Kati Ong (Endla Teater), Maarius Pärn, Rauno Kaibiainen ja Mairi Jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles