Sinu brauser on natuke ajast maha jäänud. Et kõik töötaks, nagu vaja, palun uuenda enda brauserit.
Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. ROHKEM INFOT >

Elu24 tegus meeskond võttis aja maha Tallinna parimas restos Trühvel

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
Elu24 restoranis Trühvel | FOTO: Erlend Štaub

Elu24 värvikas meeskond võttis enne hoogsat nädalavahetust hetkeks aja maha ja põrutas meeskonaga Telliskivi Loomelinnakusse ja Tallinna ühte mainekamasse restorani Trühvel.

Tallinnas Telliskivi Loomelinnas veidi alla aasta töös olnud restoran Trühvel on muuseas pälvinud juba külastajatelt parima lõunasöögikoha tiitli, kuid endastmõistetavalt ollakse alles stardirajal ja tõeline väljakujunemine alles ilmselt hakkab pihta.

Elu24 meeskond: fotograaf/videoreporter Erlend Štaub, peatoimetaja Anu Saagim, muusikaosakonna juht/reporter Meisi Volt, reporter Irene Tambek, välisuudiste toimetaja Inna-Katrin Hein.

Elu24 tiimile valmistas hõrgud road peakokk Silver Teeääre.

Silver ütleb, et lapsena ta kokaametist ei unistanud, koolis õppides seisnes tema tõeline elu hoopis korvpallis. Õpingute jätkamiseks valis ta peale põhikooli kutsekooli ning läks kokaks õppima Uuemõisa kutsehariduskeskusesse ning just seal koolis hakkas ka kokaameti vastu huvi tekkima ning varsti oli ta kursuse liider ja suurim huviline üldse.

Päris huvi sai alguse suvisest praktikast.  "Töötasin suvel Haapsalu jahiklubis ja mõistsin, et kokaamet sobib mulle," räägib ta. Suvine praktika oli Silveri sõnul üks suur rabelemine. "Põhimõtteliselt töötasime 300+ tundi kuus, mis tähendab maksimaalselt kahte vaba päeva, see on higi ja raske töö," arvab ta. "Sellise tempoga tekib enesekindlus, sa ei põe midagi ja see on normaalne. Ma arvan, et mu praegune meeskond on ka selline, et kui tuleb kümme tellimust, öeldakse "jess!", mitte, et miks nii palju tellimusi?!."

Hiljutise restoranile Trühvel tulnud tunnustuse kohta ütleb peakokk, et kuna restorani pole ennast eriti reklaaminud, siis on see muidugi hea reklaam. "Minu unistus pole olla parima lõunasöögikoha kokk, ma tahan, et meil käidaks ka õhtul," lisab ta.

Igal peakokal on oma lemmikroog ja Silveril on selleks böff. "Mulle meeldivad toored asjad, ma võin ka tuunikala toorelt süüa," ütleb ta. Külastajatele aga meeldib statistika järgi kõige rohkem mereannirisotto.

Silver ütleb, et Kalamajas on suur osa söögikohti "lipp lipi peal, lapp lapi peal" tüüpi, asjalikumatena mainib ta restorani Kolm Sibulat ja veinibaari Vabrik. Restorani Trühvel trumbiks peab ta ilu, viisakust ja puhtust.

Restorani Trühvel kliendiks on piirkonnas elav või töötav inimene, kellele on sinna lähedale tulla ja kes, nagu kogemus näitab, ei pea toidus pettuma. Kesklinnast üldjuhul Telliskivisse einestama ei tulda.

Unistuste kliendiks nimetab Silver inimest, kes teab, mida ta tahab, kuid julgeb ka proovida uusi asju. Heaks toiduks peab Silver värskest toorainest tehtud toitu.

Korralikult õhtusöögil ei puudu loomulikult ka šampanja.

Tallinna Telliskivi Loomelinnakus asuva restoraniga Trühvel sama katuse all asub ka The Brick Coffee Roastery röstla, kus suurte kogemustega roastmaster Henry Politanov röstib parima tehnika kaasabiga otse farmeritelt tarnitud rohelisi Arabica kohviube, muutes need aromaatseteks pruunideks kohviubadeks, parima kohvi lähteaineks.

Meeleolukas õhtu jätkus Elu24 kollektiivi jaoks uhke limusiinisõiduga otse popstaar Adam Lamberti kontserdile Rock Cafes.

Vaata pilte ja videot!

Tagasi üles