«Pealtnägija»: netikiusu ohvrid lugesid ette neile laekunud sõimu- ja ähvarduskirju (8)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakutseline ajakirjanik ja arenguabi töötaja Hille Hanso on islami kultuuri ja põgenike teemal Eesti meedias korduvalt sõna võtnud.
Vabakutseline ajakirjanik ja arenguabi töötaja Hille Hanso on islami kultuuri ja põgenike teemal Eesti meedias korduvalt sõna võtnud. Foto: ERR kuvatõmmis

Avalikult pagulaste suhtes tolerantsust üles näidanud Eesti inimesed lugesid «Pealtnägija» saates ette neile sotsiaalmeedias laekunud räiget sõimu ja ähvardusi.

«Pealtnägija» palus kiusuohvrid neile saadetud räiget sõimu ja judinaid tekitavaid ähvardusi isiklikult ette lugema selleks, et teha puust ette ja punaseks, kui julm on tegelikult see vaimne terror, mis inimesele, kes julgeb tänases Eestis sallivust üles näidata, osaks võib langeda, vahendas ERRi portaal Menu.

Selle kõige juures pole abi ja kaitset otsida mitte kusagilt, sest politsei ütleb, et kui ähvardusest tõelist kavatsust kellegi elu ja tervise kallale kippuda läbi ei kuma, pole neil põhjust ka reageerida.

Isiklikke ähvardusi ja solvanguid lugesid ette 27-aastane bioloog Silja, vabakutseline ajakirjanik ja arenguabi töötaja Hille Hanso, 22 aastat Eestis elanud sakslannast hobusekasvataja Ute Wohlrab ning ajakirjanik Krister Paris, kelle puhul on netitrollid sihikule võtnud suisa terve tema perekonna.

Saate meeskond võttis selle loo tegemise käigus sõnakamate netitrollijatega ka ühendust, pakkudes neile võimalust avalikkuse ees oma teguviise põhjendada, kuid paraku ei haaranud ükski muidu aktiivne sõnavõtja sellest võimalusest kinni.

Vaata videot siit.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles