Saksamaal Bornheimis ei lubata meespõgenikke ujulasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saksamaal Põhja-Rein-Vestfaalis Bornheimis el lubata enam meessoost põgenikel ujulat kasutada, kuna aina sagedamini on esinenud nii klientidest kui ujulatöötajatest naiste ahistamist.

Saksa meedia teatel asub asüülitaotlejate majutuspaik ujula lähedal ja selle tõttu on põgenikmehed agaralt linnale kuuluvat ujulat kasutanud.  

Sotsiaalametniku Markus Schnapka sõnul tuli astuda samme, sest noored põgenikud ei saanud korralekutsumistest aru, vaid jätkasid ahistamist.

Saksamaal Kölnis toimusid aastavahetusel sajad naisteahistamisjuhtumid, mida politsei andmetel oli kokku 561. Tegemist oli Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas levinud noorte meeste käitumisilminguga  «taharrush gamea», milles grupp mehi piirab naise sisse ja ahistab teda seksuaalselt.

Saksamaal ja ka teistes riikides, kus on palju põgenikke, pööratakse aina enam tähelepanu nende kaasnenud probleemidele, kaasa arvatud seksuaalsele ahistamisele.

Reinimaa liidumaa võimude teatel jäetakse põgenike tõttu sealsed talvekarnevalid ära ennetamaks naistevastase seksuaalvägivalla levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles