Galerii: Taani nädal Vihula Mõisas uue Estonia klaveri saatel

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 6. novembril avati Taani tippkoka Jesper Brinkløvi galaõhtusöögiga Taani nädal Vihula Mõisas.

Foto: Erlend Štaub

Unique Hotels hotelliketti kuuluvas Vihula Mõisas  toimub 6.-15. novembrini Taani nädal, mis keskendub Taani toidule, kultuurile, elustiilile ja Eesti-Taani ärisuhetele.

Taani nädala raames on Eestis külas Taani äridelegatsioon Vordinborgi maakonnast, Taani restorani Borgese kaasomanik ja peakokk Jesper Brinkløv, avatud on Taani maalikunstniku ja keraamiku Søren Kenti kunstinäitus.

Foto: Erlend Štaub

“Taani nädal on avalöögiks Põhjamaade kööki ja kultuuri tutvustavale sündmustesarjale Vihula Mõisas. Alustame Taanist, kuna Vihula Mõisa juured on Taani keskaegses ajaloos. Nimelt Taani rüütel Odvard von Lode saatis Taani kuningat Canute VI tema ristikäigul paganliku Eesti vastu 1197. a ning vastutasuks oma teenetele Taani kuningakoja ees omistati talle suured maa-alad Põhja-Eestis. Tõenäoliselt sai von Lode ka Vihula piirkonna alade omanikuks ja asutas seal mõisa 12. sajandi lõpus,” ütles Vihula Mõisa müügidirektor Joel Bezzaborkin.

Foto: Erlend Štaub

Reedel, 6. novembril avas Taani nädala Taani suursaadik Eestis Søren Kelstrup. Laupäev, 7. november pühendati ettevõtlusele ja Eesti-Taani ärisuhetele.

Foto: Erlend Štaub

Mõisa Palmimajas avati “Taani Maja", kus on esindatud Eestis tegutsevad Taani ettevõtted, Taani-Eesti Kaubanduskoda annab ülevaate Taani investeeringutest Eestis ja kahe maa ärisuhetest.  Lisaks toimus seminar „Eesti ja Taani ajaloolised sidemed ja turism“, kus ettekannetega esinesid Vordingborgi äridelegatsiooni liikmed.

Foto: Erlend Štaub

Terve nädal on võimalik nautida Taani koka, populaarse restorani Borgese peakoka Jesper Brinkløvi kokku pandud erimenüüd, tutvuda Taani maalikunstniku ja keraamiku Søren Kenti kunstinäitusega mõisa konverentsikeskuses ja  saada infot Taani kohta mõisa Õliaidas  toimuval näitusel „Taani õnnelikud inimesed“.  

Foto: Erlend Štaub

Lisaks sellele tellis Vihula mõis endale täiesti uue Estonia klaveri mida isiklikult avas ja mängis sisse Hr. Indrek Laul, kes on Estonia Klaverivabriku omanik ja pianist.

Taani nädala lõpetavad Taani muusikud Michael Sunding ja Mads Vinding, kes pakuvad muusikaelamust jazzi võtmes Vihula Mõisa restoranis 15. novembril kell 15:00.

Foto: Erlend Štaub

Vihula Mõis korraldab Taani nädalat koostöös Taani saatkonna ja Taani-Eesti Kaubanduskojaga. 6. novembril avatud Taani nädal ootab suurepärast Taani kööki ja kultuuri nautima Lahemaa Rahvuspargi puutumata looduse varjus pesitsevas Vihula Mõisas. 

Foto: Erlend Štaub

Unique Hotels on Eesti hotellikett, mis opereerib nelja hotelli – taskukohate hindadega hotelli City Hotel Tallinn, neljatärni hotelli Kreutzwald Hotel Tallinn, ajaloolist butiik stiilis äriklassi hotelli von Stackelberg Hotel Tallinn ja äriklassi puhke- ja konverentsikeskust Vihula Mõisa, mis asub tunnisõidu kaugusel Tallinnast.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles