Islamiriigi kõige ohtlikum «relv» on 200-kilogrammine Fallujah Buldooser?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fallujah Buldooser
Fallujah Buldooser Foto: Youtube

Lääne meedias levivad teated äärmusrühmituse Islamiriik liikmest, kes kannab hüüdnime Fallujah Buldooser.

Tegemist on umbes 200-kilogrammi kaaluva mehega, kes suudab kanda ja kasutada väga suuri relvi, mida tavapäraselt transporditakse autodega.

Selle tõttu peetakse teda Islamiriigi inimjõu hulgas kõige ohtlikumaks «relvaks».

See isik kannab pidevalt maski, et keegi ta nägu ei näeks ja teda ei identifitseeriks, kuid nüüd sattus ta meediasse 14-aastase poisi Omariga juhtunu tõttu.

Omar võitles Süürias Vaba Süüria Armee ridades, kui ta elu hakkas kiiva kiskuma. Ta oli seal eelkõige jooksupoiss, kes varustas võitlejaid laskemoona ja toiduga.

Islamiriigi võitlejad vallutasid Süürias Deir Ezzori provintsi ja tabasid Omari, kes viidi Iraaki Mosulisse, kus talle anti valida, kas ta liitub Islamiriigiga või sureb.

Kui Omar keeldus, otsustasid äärmusrühmituse võitlejad talle õppetunni anda.

«Mind piinati poolteist kuud ja küsiti, miks ma liitumise vastu olen. Et miks ma ei võitle mittemoslemite vastu, sest nad tapavad moslemeid,» meenutas poiss.

Kui ta piinamisega liitus Fallujah Buldooser, muutus asi veriseks ja ta elu igaveseks.

«Selle suure mehe juhtimisel raiuti mul lihunikunoaga üks käsi ja hiljem jalg maha. Need pandi minu ette ja öeldi, et ma järele mõtleks,» lausis poiss hiljem antud intervjuus.

Omar tahtis, et ta elu lõppeks ja oli valmis surema, kuid heade inimeste abiga jäi ta ellu ja pääses Islamiriigi käest.

Islamiriigi ridades on lisaks Buldooserile kuulsaks saanud ka Džihaadi-John, kes on Briti kodakondsusega moslem, kelle kodanikunimi on Mohammed Emwazi. Teda tuntakse mitme lääne ajakirjaniku ja humanitaartööjata hukkajana.

Fallujah on linn Iraagis Al-Anbari kubernerkonnas, 69 kilomeetri kaugusel Bagdadist läänes Eufrati ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles