Missipäeviku 16. ja 17. päev: erinevates kultuurides on keha ilu mõiste ikka üsna erinev!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaari Ann Kolk kirjutab Missipäevikusse Torontost Miss Globe võistluselt.

«Miss Disco Queen võistluselt ööklubist jõudsime hotelli peale kahte öösel ja äratus oli juba kell 06.00 hommikul. Meid ootas eest heategevuslik Vähiliidu korraldatud viie kilomeetri pikkune marss läbi linna, mis algas täpselt 08.00. Mõte nii väsinuna pika maa kõndimisest tundus algul üsna hirmutavana, aga kui kohale jõudes seda suurt rahvahulka nägime, läks igasugune väsimus kohe üle. Uhke tunne oli marssida koos Kanada inimestega ja avaldada toetust võitlemaks sellise raske haiguse vastu nagu seda on rinnavähk. Agiteeriti naisi enda tervist kontrollima, sest algstaadiumis avastatud vähist on võimalik kiiresti jagu saada. 

Foto: Miss Globe

Peale seda ootas meid ees eriti suurepärane lõunasöök ühes parimas Toronto Aasia restoranis. Tuju oli hea ja igasugune väsimus kadunud. Nüüd võis minna valmistuma juba õhtuseks tõsiseks võistluseks.

Õhtul ootas ees kolme vooru finaal - Miss Talent, Miss Runway ja Miss Bikini.

Foto: Miss Globe

Kuna enamus missidest laulab või tantsib, siis mina otsustasin erineda ning võtsin Eestist kaasa hoopiski viiuli. Olen Muusikakoolis mitmeid aastaid õppinud viiulit mängima ja see tuleb mul üsna hästi välja. Esinemiseks oli meie Eesti moekunstnik Perit Muuga mulle kaasa andnud imeilusa helelilla õhtukleidi, mis sobib nii hästi kokku ka õrnade viiulihelidega. Miss Talent tiitli võitis Kuuba esindaja, kelle võimas lauluhääl pani pealtvaatajad tormiliselt plaksutama ja bravo hüüdma. Tema etteaste valiti finaalshow'l esitamiseks. Ka minul ja Taral on au finaalis tantsunumber esitada ning seda koos Eghert- Sören Nõmmega, keda spetsiaalselt oli kutsutud ühena rahvusvahelistest artistidest siia võistluse finaali esinema. 

Foto: Miss Globe

Miss Runway voorus oli vaja näidata kaasavõetud high fashion kostüümi. Eriti tähtis punkt võistluse jaoks oli modellina osata ka oma kostüümi õigesti välja kanda. Mina kasutasin selleks Sixtina kollektsiooni «Meil On Tulla Aeg» kuuluvat kleiti, millega sellel aastal tuldi Eestis noorte moekunstnike konkursi «Sedamoodi» võitjateks. Miss Runway võitjaks krooniti Miss Barbados.

Foto: Miss Globe

Viimaseks võistluseks oli Miss Bikini valimine. Näitasime kahte erinevat komplekti- esimene, mis oli meil endil kaasa valitud ja teine, milles olime kõik ühtemoodi bikiinides. Nagu ikka on selles voorus kõige tähtsam keha ilu ja õiged proportsioonid. Erinevates kultuurides on aga keha ilu mõiste ka ikka üsna erinev. Nii mõnigi eksootilisema maa missikandidaat sobiks Euroopa mõistes hoopiski pluss-suuruses modelliks. Siiski žürii hindas ikka üldiste standardite järgi ja võitjaks krooniti tõeliselt kaunis Leedu esindaja.

Edasi on meil nüüd põhiliselt vaja keskenduda ainult proovidele ja võistlemisele. Homme on peaproov, kus žürii enda jaoks valib juba välja parimad 15 missi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles