TOP 10: viimase aastakümne jõledaimad ilutrendid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joanne Stefani Germanotta ehk Lady GaGa
Joanne Stefani Germanotta ehk Lady GaGa Foto: WENN.com

Veebisait Yahoo! Shine arutles, kas tõesti on viimane aastakümme ilutrendide osas kõige hirmsam...

Kuuekümnendaid iseloomustab hoolitsetud naiselikkus, 60ndate lõpu värske hipivälimus viis sädelevalt seksika 70ndate diskoni, disko muutus 80ndate ülepakutud power-meigiks, misjärel võttis võimu 90ndate šikk grunge ning 90ndate lõpul tutvustas Carrie Bradshaw klantsi linnatüdrukut.

«Nullindate» ilutrendid näivad olevat aga isikupäratud ja üsna koledad, justkui kompott kõikidest eelnevatest kümnenditest, millele lisati mõned jubedad uued leiutised nagu spreipäevitus ja botox.

1. Oranž jume

Kas keegi mäletab 1986. aasta filmi «Soul Man», milles täiesti valge näitleja C. Thomas Howell võttis peotäie «pruunistavaid» tablette, et ta saaks kehastuda mustanahaliseks ja saaks Harvardi stipendiumi? Sellel filmil on palju probleeme (rassism, rumalus), kuid kõige suuremaks on ilmselt see, et Howelli nahatoon meenutas rohkem oranži nukku lastesarjast «Sesame Street» kui afroameeriklast.

Kõige veidram on see, et seda looki jäljendasid viimasel aastakümnel paljud, sest kahvatu, loomulik jume kadus punase vaiba üritustelt ning kõik alates Paris Hiltonist lõpetades Christina Aguileraga patseerisid ringi oranži võltspäevitusega.

2. Ülearune plastiline kirurgia

Miks soovib noor ja ilus naine läbida valusad ja kallid operatsioonid, et välja näha nagu plastikust pardihuultega koomiksitegelane? Tõsielustaar Heidi Montag ja tuhanded teised otsustasid just selle kasuks, tuues pildile liikumatud näod ja hiigelsuured rinnad, mida polnud keegi varem näinud.

3. Kate Gosselini soeng

USA teletäht Kate Gosselin sünnitas kokku kaheksa last, pidi kannatama avalikku ja valusat lahutust, osales tantsusaates ning temast kirjutasid loendamatud ajakirjad, mis kiitsid tema head vormi. Sellegipoolest jääb ta ajalukku oma tagurpidi-mullet-soengu pärast, mis saavutas suure populaarsuse 2009. aastal.

4. Snooki puhv

Eelmisel aastal vaatajate ette jõudnud MTV sarja «Jersey Shore» staar Nicole «Snooki» Polizzi soengust jutustasid kõik naisteajakirjad ja moeblogid. Siiani on mõistetamatu, kuidas see juhtus, kuid rõõmustav on näha, et 2010. aastal pagendati see sinna, kuhu see kuulub - halloweenikostüümide riiulisse.

5. Joonistatud kulmud

See tagasivaade 50ndatesse muutus veelgi peenemaks ja vähemloomulikumaks, kui endale hakkasid kulme pähe joonitama sekspommid nagu Pamela Anderson. Tippmodellid loobusid kulmudest üldse.

6. Vahvlilokid

80ndatest pärit lokitehnika tegi 2008. aastal tagasituleku, kuid õnneks jäi see väga lühikeseks.

7. Kõik mustaks

Tippmodellidest Lady Gagani, must huulepulk ja küünelakk sai viimastel aastatel eriti populaarseks, kuigi selline välimus väga karm ja ebanaiselik. Siin tuleb nõustuda Kanye Westiga, kes kirjutas Twitteris: «Palun, et tüdrukud ei hakkaks jälle tumedat huulepulka kandma! Ma arvan, et tüdrukud võiksid teada, et kuttidele ei meeldi must huulepulk.»

8. Pool pead kiilaks

Poolenisti kiilakas soeng «sõjavägi paremal, daam vasakul» leidis tee mitmete kaunitaride pähe (nt lauljatar Cassie ja glamuurimodell Carmen Electra). See on üsna kole, sellel puudub mitmekülgsus ja kui sulle see enam ei meeldi, pead ootama mitmeid kuid, et seda parandada.

9. Kurb huulekontuur

Taaskasutusse tulnud trend 90ndatest, mida mõned naised püüdlikult elus hoiavad (näiteks stripparid ja vähemalt 2007. aastani Kim Mathers). See tähendab huulte ümber tumeda kontuuri joonistamist ja mitte millegi muu lisamist, nagu su suu oleks värvimata värvimisraamat. See õõvastav tehnika teeb selle kandjat alati vanemaks.

10. Juuksepikendused

Mustanahalised naised on aastakümneid niimoodi enda soengut kohendanud ja tavaliselt näevad nende juuksepikendused loomulikud ja ilusad välja. Valgetel tüdrukutel pole aga nii hästi läinud, eriti blondidel, kes alates 2000. aastast on kasutanud hiigelpikki võltsjuukseid, mis on heinasarnase struktuuriga ja näevad välja nagu sassis printsessiparukad, mida hooldab kamp väikelapsi.

Suurim pahategija selles vallas on loomulikult Britney Spears, kes on teatavasti kõndinud ringi, pooled juuksed peast kukkumas. Juuksepikendustega on patustanud ka Paris Hilton, Lindsay Lohan, Brooke Hogan ja Amy Winehouse.

Hea lugeja, milline ilutrend tuleks sinu arvates ära unustada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles