Trubetsky Riias: kontsert vinges ööklubis ja altveerenud autoratas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Trubetsky
Tõnu Trubetsky Foto: Raigo Pajula

Eile saabus punklaulja Tõnu Trubetsky koos «Flowers of Romance»`ga esinemiselt Riia rokiööklubis «Depoo». Riia nägi endiselt hea välja, samuti sai Trubetsky (47) teel tagasi Metsaküla bussipeatuse lähistel testida oma autojuhtimisoskusi.

 

«Riia nägi välja, noh, suhteliselt sügisene,» mainib punklaulja linna kohta, kus ta vene armees olles mõnda aega teenis ja mida siiamaani üheks lemmikuks maailma linnade seas peab.

«Depoo klubi on üsna väike ja sarnaneb üsna New Yorgi klubidele, selline stiilne, seal käivad punkbändid mängimas. Oli selline suurem kontsert ja päris palju rahvast oli. Saatsime enne Läti meediaväljaannetele kontserdi kohta pressiteate. Esitasime ka laulu «Riia, mu arm» ingliskeelset versiooni,» muljetab Trubetsky õnnestunud esinemisest. Kuid järgmisel päeval oli Trubetsky jaoks varuks üks päris pirakas ootamatus.

Ratas tuli lahti

See juhtus teel koju, mõnikend kilti enne Pärnut ja paarsada meetrit enne Metsaküla bussipeatust. Trubetsky roolis parasjagu ühe käega (teises joogipudelit hoides) oma Opel-tüüpi mahtuniversaali, kui auto vasakpoolne esiratas alt ära tuli ja ilge vungiga alt ära veeres, kusjuures ka auto enda kiirus oli üsna suur.

«Oli küll päris naljakas, justnagu mingis multifilmis,» lausub Trubetsky kummalisest vaatepildist, kui ta auto alt lahkuvat ratast silmas. Auto juhitavust ei kaotanud. «Ei juhtundki suurt midagi, ratas tuli alt ära ja sõitsin tee äärde,» nendib Trubetsky. «Sattus nii, et sõitsin parasjagu Metsaküla bussipeatuse taskusse».

Intsidendi ajal oli Trubestkyl käes Lätist ostetud kaljalaadse karastusjoogi «Veseliîbas» lahtikorgitud pudel. Kui auto oli teeveerde tüüritud, polnud pudelist (loomulikult mittealkohoolset) jooki suurt maha loksunud.

Riia on äge

Trubetsky lisas Riia kohta, et linnana teeb see teda võrreldes Tallinnaga pisut kadedaks, kuna seal on hästi palju on erinevas stiilis klubisid, söögi- ja muid kohti, kus tasub käia ja mida vaadata. «Tallinnas kui sööma minna, on kaks-kolm kohta, kus ma käin, rohkem ei ole nagu midagi leidnud,» mainib punklaulja.

Ja veel bändist, millega Trubetsky välismaal ja vahest ka Eestis esineb. «Flowers of Romance» on lihtsustatult öeldes «Vennaskonna» välismaa publikule suunatud act. Selle nime all on Trubetsky ja Co esinenud New Yorgis, Pariisis, Berliinis, Varssavis, hästi palju Riias ja igal pool Soomes. Vennaskonna lugudest mängib nimetatud bänd inglise keeles vaid mõnda üksikut.

Lisame alljärgnevalt kättejõudnud sügise puhul laulu «Riia, mu arm» Trubetsky tehtud sõnad ja allpool laulu kontsertsalvestuse videona.

 

Kolletab lepp ning tuul on heitlik, keerleb prügimäel.
Lagunend trepp. Valendav kleit. «Tüdruk, on sügis käes.»

 Revolutsioon. On Läti ning Liivimaa pealinn see.
Prostitutsioon ja pätid ning siiski on hea linn see.

Varisend krohv. Okupatsioon üdini on mu sees
Portvein ja kohv. Kohvikus joon. Sillerdav klaas on ees.

Helendab sall. Kohtuvad suud. Suus on ent nutumaik.
Taevas on hall. Raagus on puud. Siiski üks helge paik.

Lahkun ma, kurgus nutt. Sinna, kus tee varjutab uduloor, jääb
Riia, mu arm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles