Jüri Nael oma neljast magistrikraadist: kõlab nagu patoloogilisena...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Nael
Jüri Nael Foto: ETV

Jüri Nael on igavene õpilane, kellel on neli magistrikraadi ning kes nüüd on õppinud endale uue ameti - massaaži. 

40-aastasel Jüri Naelal on juba omandatud neli magistrikraadi ning viies on tal tegemisel ja ühtlasi õpib ta doktorantuuris.

Nael läks Londonisse seitsme aasta eest välja võideldud stipendiumitega.

«Kõigepealt läksin tegema oma teist magistrikraadi, aga siis õnnestus mul saada doktoristipendium ja siis ma jäin. Nüüd olen tasapisi doktorit teinud, aga samal ajal olen ära teinud veel kaks magistrikraadi lisaks. Kokku on neid tõesti neli. Seda on veider rääkida, sest see kõlab nagu patoloogilisena...» naeris Jüri.

Kui Nael Eestist ära läks, tegeles ta koreograafia loomise ja tantsu õpetamisega näitlejatele. Londonis hakkas ta õppima teatrit ja näitlemist. «See on see, mida praegu põhiliselt teen. Teatriteadus ja erinevad meetodid, kuidas treenida ja õpetada näitlejaid.»

Nael seletas, et see, mida ta Inglise Kuninglikus Draamakunstiakadeemias õpetab, on osa tema doktoritööst.

«See, mida ma teen õpetajana, on see, mida ma ka kirjutan. Ma ei ole selline teadlase tüüpi inimene, kes käib mööda erinevaid teatrikompaniisid või kirjutab teadust kokku. Mulle meeldib see, kui ma olen inspireeritud erinevate näitlejate, lavastajate või teatrite poolt. See on see, mida teen - loon ja kirjutan kokku mingisugust oma süsteemi, kuidas treenida näitlejat. Põhiliselt küll füüsilise poole pealt, aga sellega kaasnevad emotsioonid ja tekstiga töö.»

Nael seletas, et tema metoodikat võib lühidalt kokku võtta sõnadega «veri, higi ja pisarad».

Kõigele lisaks tegi Nael Londonisse kliiniku.

«Ma olen seda doktoritööd kirjutanud juba päris pikalt ja mulle tundus, et tahan teha midagi, kus ma saaks käed ise mustaks teha. Mul oli mõned aastal mingisugune seljajama, nagu tantsijatel ikka juhtub, ja tol korral sain ma abi Tai massaažist. Tol korral olin heas mõttes šokis, et üks inimene tegi mu ühe sessiga korda. Sealt tekkis huvi, et tahaks ise ka seda teha,» rääkis Nael.

Seejärel läkski ta Taisse massaaži õppima ja ta on seal käinud juba neli aastat. Lisaks sellele tegi ta aasta aega Londonis spordimassaaži õpinguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles