«Nädala» peatoimetaja Einar Ellermaa uuenenud «Kroonikast»: tähtis, et lugejad ei ehmataks...

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Nädal peatoimetaja Einar Ellermaa
Ajakirja Nädal peatoimetaja Einar Ellermaa Foto: Raigo Pajula

Alates tänasest on Kroonika uues kuues. Elu24 uuris konkureerivatelt nädalaväljaannetelt, kuidas neile meeldib Kroonika värskendatud välimus ja sisu.

Ajakirka Nädal peatoimetaja Einar Ellermaa:

Minu mäletamist mööda oleks eelmine väga hea makett saanud tuleval suvel 10-aastaseks ja värskendust toob uus igal juhul, sest makett aegamööda laguneb ja samasugusest väljanägemisest väsivad nii tegijad kui lugejad.

Kui blond neiu värvib juuksed punaseks või kirjuks, jätab ta igal juhul värske mulje, mis ei tähenda, et blondid juuksed koledad olid.

Ei taha pika analüüsiga kedagi koormata, kõige tähtsam on ju, et lugeja ei ehmataks. Kroonikale sooviti konservatiivsemat väljanägemist ja uus välimus on tõesti konservatiivsem ja selles vallas stiilselt välja peetud.

Kui mõnda detaili kiita, siis punases kirjas koos fotodega väljatõsted on ilusad. Kui midagi laita, siis seltskonnalehekülgede pildiallkirju oli raske lugeda.

Mulle isiklikult meeldiks rohkem värve pealkirjades ja lugude sissejuhatustes. Aga mis see minu maitse loeb, mulle meeldib ka sulle ju Anu, hästi tuttava Soome juhtiva kõmuajakirja 7Päivää ülinärviline ja -värviline väljanägemine, mida aga mõnigi Eesti inimene peab õuduseks kuubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles