Emotsionaalne video: Youtube'i staar Shane Dawson tuli kapist välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shane Dawson
Shane Dawson Foto: Shane Dawson / Youtube

Youtube'i staar Shane Dawson avalikustas, et ta on biseksuaal.

26-aastane internetitäht avaldas teisipäeval veerandtunnise video, milles tunnistas, et on terve elu oma seksuaalse sättumuse osas segaduses olnud.

«Ma poleks iialgi uskunud, et ma sellise video teen - iial! Kuid sel hommikul ärkasin üles ja lihtsalt pidin seda tegema,» ütles Shane. «Ma teen selle video selleks, kuna see võib aidata paljusid inimesi. Viimase aasta jooksul olen olnud oma seksuaalsuse suhtes äärmiselt segaduses. Tähendab, kogu elu, kuid sel aastal hakkas see mind eriliselt painama. Olen alati soovinud, et oleksin 100 protenti gei ja seda mitmel põhjusel. Esiteks tähendaks see seda, et teaksin, kes ma olen. Teiseks aitaks see inimestel mind paremini aktsepteerida, sest kannan internetis parukaid ja kleite ja olen naiselik ja kõik need asjad. Palju lihtsam oleks öelda: «Jah, ma olen gei.» Kuid ma ei ole. Ma pole päriselt gei ja ma ei saa siin istuda ja öelda, et olen, sest see poleks siiras. Samas ei saa ma ka öelda, et ma olen hetero. Sellele järeldusele olen jõudnud teraapia abil ja iseenda suhtes aus olles. Olen biseksuaal. Olen seda välja öelnud vaid ühe korra teraapias ja pole sellest kuni tänaseni päriselt rääkinud.»

Dawson loodab, et tema lugu aitab inimesi, kes pole samuti oma seksuaalsuses kindlad. 

«Nii palju videoid tuleb inimestelt, kes on geid ja lesbid ja nad on tohutult enesekindlad. Ma nutsin, sest ma pole seda. Ma ei tea sajaprotendiliselt, kes ma olen. Tean, et nii mõnedki teised inimesed võivad samamoodi tunda,» sõnas ta.

Shane ütles, et perekond suhtus teemasse negatiivselt ja ta sulgus endasse. 

«Ma läksin väga paksuks, kuna hakkasin lohutuseks sööma. Ma olin ebatervelt ülekaaluline. Niimoodi moodustasin enda ümber kesta, et keegi mind ei vaataks. Ma ei tahtnud kutte. Ma ei tahtnud tüdrukuid. Ma tahtsin olla nähtamatu,» meenutas ta.

Shane kaotas kilod 18-aastaseks saades ja avas oma Youtube'i kanali.

«Minust sai Shane Dawson ja kõik kutsusid mind geiks. Ma olin selle vastu väga tõrges. «Ma ei ole gei! Ma ei ole gei!» Lapsena ütlesid ju kõik mulle, et geiks olemine on vale. 21-aastaselt toimus mu esimene suudlus ja see on veidi piinlik, et see juhtus alles 21selt, kuid see juhtus tüdrukuga. Ma tundsin siis midagi. Tundsin liblikad. Tundsin sädet. Tundsin sidet ja armastust. Mõtlesin, et oh, ma polegi gei, vaid hetero! Hakkasin tüdrukutega käima, kuid kogu see aeg olid minus peidus tunded, millega ma silmitsi seista ei julgenud,» seletas Dawson.

Kaks aastat pärast suhte alustamist Lisa Schwartziga hakkas Shane'i piinama süütunne, kuna ta tundis tõmmet ka meeste poole. Ta ei rääkinud sellest kellelegi ning tundis häbi ja hirmu.

Shane läks seejärel teraapiasse, mis aitas tal oma tunnetest sotti saada. Ta läks Schwartzist lahku, kolis välja ja jätkas teraapias käimist. Umbes kaks kuud tagasi tunnistas ta Schwartzile, et on seksuaalselt segaduses. 

«Ma olin väga kurb, sest ma ei tahtnud, et ta mõtleks, et ma olen gei ja varjasin seda tema eest ning kasutasin teda suitsukatteks. Soovisin, et oleksin gei, sest siis oleksin saanud lihtsalt öelda: «Mul on kahju, Lisa. Ma olen gei ja ma lahkun. Ma lähen mehe juurde.» See oleks palju lihtsam! Kuid asi polnud selline. Mind köidavad jätkuvalt tüdrukud, kuid ma pole kunagi silmitsi seisnud tõsiasjaga, et mulle meeldivad mehed samuti. Ma pidin sellest kõigest sotti saama,» tunnistas Shane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles