Milliseid staare on oodata selle aasta Cannes`i filmifestivalile?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cannes`i 2015 aasta filmifestivali reklaamplakat, millel on Ingrid Bergman
Cannes`i 2015 aasta filmifestivali reklaamplakat, millel on Ingrid Bergman Foto: SCANPIX

Natuke rohkem kui ühe kuu pärast algab Prantsusmaal iga-aastane filmifestival ning meedia spekuleerib, milliseid staare mais Rivieral punasel vaibal näha saab.

Tõenäoliselt tuleb kohale Woody Allen, kelle uus film «Irrational Man» esilinastub Cannes`is, edastab The Local.

Koos filmiga «Carol» on oodata ka Cate Blanchetti. Veel linastub linateos «The Sea of Trees», mille režissöör on Gus Van sant ning mille pesaosades on Matthew McConaughey ja Naomi Watts.

Cannes´i filmifestivali organiseerijad ei avalikusta võistlusprogrammis ja ka väljapool seda näidatavaid filme enne kui üks kuu enne festivali algust.

Enne festivali vaatavad nad läbi umbes 1800 filmi, mille seast valitakse välja need, mida festivalil näidatakse.

Cannes´i filmifestivali juht Thierry Fremaux sõnas möödunud nädalal, et filmide läbivaatamine kestab.

Cannes´is näidatavad filmid tehakse teatavaks 16. aprillil ning festival toimub 13. – 24. maini.

Meedia andmetel on Cannes´i filmifestivali korraldajate poolt juba kindlasti välja valitud linateos «Mad Max: Fury Road». Tegemist on «Mad Maxi» ulmeseeria neljanda filmiga, mille peaosas on Briti näitleja Tom Hardy. Seda filmi näidatakse 14. mail väljapool võistlusprogrammi.

 Cannes´is toimuvad mitmed selle festivaliga seotud üritused, workshop´id ja peod, kus on oodata osalema mitmeid tuntud staare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles