Elon Musk: tulevikus ei pruugi enam inimautojuhte olla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Isesõitvad robotautod on praegu ulme, kuid see ei pruugi nii olla juba lähitulevikus.

Firma Tesla kaasasutaja ja tegevjuht Elon Musk arvab, et robotautod on märgavatalt turvalisemad kui inimjuhiga masinad, edastab Huffington Post.

«Võimalik, et kunagi keelatakse inimestel autode juhtimine, kuna see on liiga ohtlik. Inimene on ekslik ja tema lubamine rooli taha teeb autodest sõna otseses mõttes tapamasinad,» selgitas Musk.

Ta täpsustas hiljem Twitteris, et ta ei poolda inimjuhtide keelamist, vaid ta lihtsalt maalis pildi, milline võib tulevik olla.

Muski andmetel on teedel-tänavatel umbes kaks miljardit autot ning autotootjad valmistavad igal aastal juurde 100 miljonit autot.

See võib tähendada, et nüüdisaegsete autode vahetamiseks robotautode vastu kulub 20 aastat.

Musk on varem nimetatud tehisintellekti inimkonna suurimaks ohuks ning võrrelnud seda «deemonite väljakutsumisega».

Nüüd aga on ta seisukohal, et isesõitvaid robotautosid ei saa nende «deemonite» alla liigitada.

«Võrdluseks võib tuua liftide arengu. Kui liftide algusajal oli liftioperaatorid, kes inimesi vajalikele korrustele sõidutasid ja ukse avasid, siis nüüd liiguvad liftid nupuvajutusega vajalikule korrusele ja uksed avanevad automaatselt. Autodega toimub umbes sama,» nentis Musk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles