Viktoria Ladõnskaja läks oma elukaaslasest lahku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna valimiskomisjon luges kolmapäeval üle riigikogu valimistel IRLi kandidaatidele Viktoria Ladõnskajale ja Sven Sesterile antud hääled. Riigikokku pääseb esialgsetel andmetel siiski Ladõnskaja.
Tallinna valimiskomisjon luges kolmapäeval üle riigikogu valimistel IRLi kandidaatidele Viktoria Ladõnskajale ja Sven Sesterile antud hääled. Riigikokku pääseb esialgsetel andmetel siiski Ladõnskaja. Foto: Tairo Lutter

Elu24 sai vihje, et hiljuti napilt riigikokku pääsenud ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja (33) läks lahku oma pikaajalisest elukaaslasest ja kasvatab nüüd üksi väikest tütrekest.

Foto: Tairo Lutter

Elu24 on püüdnud Ladõnskajaga ühendust saada nii meili, kui telefoni teel, kuid tulemusteta.

Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viktoria Ladõnskaja on sündinud 20. juulil 1981 Anapas. Ta on  ajakirjanik, saatejuht ja nüüd ka poliitik.

Viktoria veetis lapsepõlve Tallinnas. Ta lõpetas Tallinna Läänemere Gümnaasiumi ning on töötanud ajalehes Molodjož Estonii ja MK Estonija, alates 2005. aastast Eesti Ekspressis. Olnud vene seltskonnaajakirja Bravo! peatoimetaja. Teinud telesaateid "Sina" ja "Dilemma".

Foto: Tairo Lutter

Ladõnskaja kandideeris 2015. aasta Riigikogu valimistel IRLi nimekirjas, sai esialgsetel tulemustel 2. valimisringkonnas 1395 häält, mille järgi ta oleks osutunud valituks ringkonnamandaadiga. Häälte ülelugemisel tunnistati kaks Ladõnskaja poolt antud häältega sedelit kehtetuks ning saadi tulemuseks, et samas ringkonnas kandideerinud IRL-i kandidaat Sven Sester sai ühe hääle rohkem (1394) kui Ladõnskaja (1393), mille järgi ta oleks pääsenud Ladõnskaja asemel Riigikokku.

Ladõnskaja vaidlustas tulemuse Vabariigi Valimiskomisjonis, mis jättis vaide rahuldamata, kuid andis korralduse Sesterile ja Ladõnskajale antud hääled veel kord üle lugeda. 11. märtsil toimunud häältelugemisel tunnistati kaks Sesterile antud häältega sedelit kehtetuks ning uueks tulemuseks oli, et Ladõnskaja sai 1393 häält ja Sester 1392 häält ning Riigikokku osutus valituks Ladõnskaja.

Foto: Margus Ansu

Viktoria Ladõnskaja presidendi vatuvõtul koos Ivar Aus`iga (pildil kujutatud isik ei ole Ladõnskaja lapse isa ega abikaasa).

Valimiste ajal hakkas kulutulena levima ka uudis, et Ladõnskaja on lahku läinud oma eestlasest elukaaslasest ning kasvatab üksinda nelja-aastast tütart Uma-Sofiat.

Viktoria reageeris loole oma Facebooki lehel järgmiselt:

Дорогие журналисты, коллеги!

Если я вчера не смогла ответить на все звонки прессы, то это не значит, что сегодня я должна прочитать в интернете статью, где ошибка на ошибке: от фотографии до возраста моей дочери (elu 24, postimees). Я понимаю, что у прессы вдруг возникло резкое желание узнать о моей личной жизни. Я ответила на уместное количество вопросов журналисту издания Kroonika. Там действительно мои ответы. И отдельно (почему и пишу сейчас на русском) коллеги из русских изданий. Ну правда, ведь легче позвонить мне и спросить на русском, чем ПЕРЕВОДИТЬ заведомо ошибочный материал. Пожалуйста, ЭТО МОЯ ЖИЗНЬ!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles