Prantsusmaa prostituute õpetatakse puudega meeste seksuaalseid vajadusi rahuldama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaal soovib aina suurem arv puudega inimesi seksuaalteenuseid ning selle tõttu õpetatakse prostituute selliste inimeste seksuaalseid vajadusi rahuldama.

Strasbourgis korraldab selliseid koolitusi endine kõrgklassi prostituut Jill Nuss, edastab The Local.

Naise sõnul otsisid üsna paljud puudega ja ratastoolis mehed temaga kontakti kui ta prostituudina töötas. Ta leidis, et neid mehi tuleb aidata, kuid seksitöötajatel peavad selleks olema teadmised ja väljaõpe.

Prantslanna selgitas, et ta kolleegide seas on ka palju neid, kes ei taha puudega inimestele seksiteenust osutada kartes, et nad võivad haiget inimest vigastada või talle probleeme tekitada.

Nuss asutas prostituutide õpetamiseks heategevusorganisatsiooni Disabled Collective and Sexuality (CHS), mis õpetab prostituutidele kui ka hooldajatele vajalikke oskusi. Kursuse hinnad algavad 450 eurost.

Tegemist on riskantse ettevõtmisega, kuna Prantsusmaa valitsuskomitee lükkas 2013. aastal tagasi seaduseelnõu, mis lubaks ametlikult seksuaalteenuste osutamist puudega inimestele.

Seega saab Nussi ettevõtmist pidada sutenöörluseks.

«Me ei vahenda prostituute, me vaid õpetame neile, kuidas puudega inimesega toime tulla ja tema vajaduste eest hoolitseda,» selgitas prantslanna.

Nussi sõnul on naaberriikides Šveitsis ja Belgias puudega inimestele seksuaalteenuste pakkumine seadusega lubatud ning Prantsusmaal on aeg sama teha.

«Prantsusmaal räägitakse kogu aeg, et kõik on vaba, kuid mis puudutab seksuaalsust ja seksi, siis selle suhtes ollakse konservatiivsed,» nentis naine.

Nussi abikaasa Marcel põeb lihasatroofiat ning on puudega. Ta on kirjutanud raamatu « Je veux faire l'amoure» (Tahan armatseda), kus kaitseb puudega inimeste õigust seksuaalelule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles