Video: Anu Saagim proovib kätt Viru Valge disainikonkursil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Liviko korraldab Eesti tootedisaini konkursi, eesmärgiga leida kodumaisest viljast valmistatud kvaliteetviinale Viru Valge kogu pudelit ümbritsev kujundus ning vääristada Eesti disainerite tänapäevast loomingut.

Foto: Viktor Burkivski

Viru Valge pudeli kujunduses proovib kätt ka Elu24 peatoimetaja Anu Saagim, keda juhendab tootedisainer Johan Kallas reklaamibüroost Age McCann.

Foto: Viktor Burkivski

„Usaldame ja imetleme Eesti disainerite loomingut ning leiame, et legendaarse Pasunamehe kujunduse kõrval võiksid oma võimaluse saada ka tänapäeva talendid. Viru Valge on Eesti esindusviin ja nii tugev bränd, et julgeme selle kujundamise väljakutse ka laiale kunstnike ringile avada. Ka väga tunnustatud ja väärikad kunstnikud alates Paul Luhteinast on läbi aegade Viru Valge disainikonkurssidel osalenud. Konkursi võitja tõuseb Eesti ühe tuntuma toote disainerite väärikasse nimistusse,“ ütles AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

„Viru Valge limiteeritud eridisainiga pudel on pühendatud Eesti disaini tänapäevale ja mõeldud värskendavaks võimaluseks nii ennast tõestanud meistritele kui ka hüppelauaks alles alustavatele disaineritele. Ootame põnevusega, millisena esitlevad tänapäeva Eesti disainerid läbi aegade Eesti rahvuslikku sümboolikat kandnud kvaliteetviina Viru Valge,“ ütles AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

Foto: Viktor Burkivski

Konkursile on osalema oodatud nii tunnustatud kunstnikud kui ka alles alustavad disainerid alates 18. eluaastast.

Kavandite esitamise tähtaeg on 18. veebruar!

Konkursi tingimused ja reeglid leiab aadressilt www.viruvalgeleht.ee. Üks osaleja võib esitada mitu kavandit. Võitja kuulutatakse välja märtsis, võidutöö kujundusega Viru Valget hakatakse tootma kevadel.

Disaini- ja turundusekspertidest koosnev žürii valib esitatud kavanditest välja 20 finaali pääsevat tööd, mis pannakse konkursi veebilehele hindamiseks.

Ekspertide žürii valitud võidutöö autor saab auhinnaks 1000 eurot!

Lisaks võidutööle antakse välja 300 eurone eriauhind rahvahääletuse võitjale ning muid lisa-auhindu. Eripreemiana pannakse välja kahele võistlusel osalejale erialane praktikavõimalus reklaamibüroos Age McCann ja pakendidisaini agentuuris Koor.

Viru Valge limiteeritud eridisainiga pudeli kõrval jäävad turule kõik klassikalise Viru Valge disaini ja unikaalse kujuga klaaspudelid, mis on valmistatud eksklusiivselt Viru Valge jaoks.

Foto: Liviko

AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

2014. aastal võitis Viru Valge mainekal Londoni alkohoolsete jookide konkursil „International Wine and Spirits Competition“ (IWSC) kuldmedali.

Žürii kirjeldas Eesti teraviljast valmistatud Viru Valget kui puhta, värske ning selge maitsega viina, mille esmasele kergele ja peenele aroomile järgnevad tugevamad lõhnanoodid. Kuldmedal on tunnistuseks Viru Valge maailmatasemel kvaliteedist.

Viru Valge on läbi aegade olnud Eesti rahvuslikku sümboolikat ja identiteeti kandev kvaliteetviin, mille tootmise traditsioonid ulatuvad tagasi 1962. aastasse. Viru Valge on Eesti enimmüüdud kvaliteetviin ja ühtlasi Eestist enim eksporditud viin.

Legendi järgi sai Viru Valge eluõiguse tänu Soome Vabariigi presidendile Urho Kaleva Kekkonenile, kes selle maitsest vaimustus. Nimi Viru Valge tuli käibele ligi sajandi eest, kui sellega hakati Soome kuiva seaduse ajal Eestimaise päritoluga viina tähistama.

Kavandite esitamise tähtaeg on 18. veebruar, peale mida valib žürii välja enda lemmikud ning paneb need välja ka rahvale hindamiseks. Võitja kuulutatakse välja märtsis ning erikujundusega Viru Valge jõuab ka kevadel poelettidele. 

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles