Maire Aunaste: mind on pekstud eluaeg

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste ja Eda-Liis Kann
Maire Aunaste ja Eda-Liis Kann Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 näitab Kanal 2 erisaadet «Peibutuspardid või poliitikud», mis uurib, miks kandideerivad nii paljud meediakangelased Riigikogusse. «Mind on pekstud eluaeg,» ütleb saates endine saatejuht Maire Aunaste.

«Enne peksti sellepärast, et olin televisoonis ja nüüd selle eest, et tulen sealt ära,» ütleb Aunaste saates. «Kui Jürgen Ligi ütleb, et ma olen köögitüdruk – selle peale ei saa solvuda, selle peale ei saa nutta. Inimesed, kes mind pole teleekraanil sallinud, ei hakka mind ka poliitikuna sallima,» arvab Aunaste.

«Minu plaan, minu soov ja minu huvi selle asja vastu on täitsa tõsine, siiras. Ma ei kogu kellelegi hääli, ma tahan ise selles asjas osaleda, ise oma käised üles käärida ja selle tööga tegeleda,» ütleb Mihkel Raud saates. Mihkel Raua naine Liina Raud osaleb samuti poliitikas ja on ka mehe erakonnakaaslane. «Armastan väga oma naist, aga ma ei ole seda sammu (poliitikasse – toim.) sellepärast astunud, et ma teda armastan. Ma ei taha televaatajaid kurvastada, aga ma olin sotsiaaldemokraat juba enne seda, kui minu pragune abikaasa sündis,» ütleb Raud saates.

Foto: Kanal 2

Valimiste eel parteistub hämmastav hulk telenägusid, muusikuid, näitlejaid, ajakirjanikke ja meelelahutajaid. Lisaks Aunastele ja Rauale annavad saates avameelsed intervjuud ka Evelin Samuel, Heidy Purga, Tanel Talve, Kalle Muuli ning Viktoria Ladõnskaja, kes kõik kevadel Riigikokku kandideerivad. Mis on meediakangelaste ja meelelahutajate motiiv poliitikasse pürgimisel? Kas tegemist on labase egotripi või siira eneseteostussooviga? Või kasutavad parteid naiivseid peibutusparte lihtsalt ära, et endale populaarsust võita?

Lisaks võtavad saates sõna mitmed avaliku elu tegelased ja poliitikud, teiste seas näiteks Urve Tiidus, Peeter Võsa, Evelyn Sepp, Janek Mäggi, Hannes Võrno, Ahto Lobjakas, Enn Eesmaa, Juku-Kalle Raid.

Saatejuht on Eda-Liis Kann.

«Peibutuspardid või poliitikud?» on Kanal 2 eetris täna, esmaspäeval kell 20:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles