FBI: Sony küberrünnaku taga oli Põhja-Korea

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Franco ja Seth Rogen filmis Intervjuu
James Franco ja Seth Rogen filmis Intervjuu Foto: SCANPIX

FBI teatas reedel, et Sony Pictures Entertainmenti tabanud suure küberrünnaku eest on vastutav Põhja-Korea.

«Meie uurimise tulemusena ja tihedas koostöös USA valitsusega on FBI-l nüüd piisavalt informatsiooni järeldamaks, et nende rünnakute eest on vastutav Põhja-Korea valitsus,» teatas büroo.

FBI tegi järeldused analüüsides rünnakus kasutatud pahavara, mille kohta oli FBI-l eelnevalt teada, et seda arendati Põhja-Koreas, kirjutab Variety.

«Näiteks oli sarnasusi kindlates koodiridades, krüpteerimisalogoritmides, andmete kustutamismeetodites ja kompromiteeritud võrkudes.»

FBI sõnul oli ka märkimisväärne kattuvus rünnakus kasutatud infrastruktuurides ja muus pahatahtlikus kübertegevuses, mida USA on varem otseselt seostatud Põhja-Koreaga. Näiteks olid mitmed rünnakuga seotud IP-aadressid pärit Põhja-Koreast.

Põhja-Korea valitsust vihastas detsembris linastuma pidanud film «Intervjuu», mis räägib Kim Jong-uni tapmiskatsest. Sony otsustas ähvarduste tõttu filmi mitte avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles