Galerii: eestlased ja soomlased lõid Etsy toetusel Helsingis püsti ühise pop-up käsitööpoe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma tuntuim, 40 miljoni kasutajaga käsitöö-veebipood Etsy toetas Eesti ja Soome disainerite pop-up kaupluse avamist Helsingi südalinnas Lasipalatsil. Pood on avatud 21. detsembrini.

Simonkatu tänaval asuvas õdusas kaupluses Little Christmas Market on esindatud 25 käsitöölise looming. Eestlastest Etsy kasutajate kohta leiab infot veebilehel craftyestonia.com. Müüjatena töötavad vabatahtlikud mõlemast riigist, kes aitavad hea meelega soovijatel leida õige kingituse.

Foto: Etsy

Poes kaupu uurides saab põske pista Hiiumaal küpsetatud piparkooke ja kaasa võtta peotäie kummikarusid.

Foto: Etsy

Poest leiab mitmesugust käsitööd, näiteks kellasid, mänguasju, nukuriideid, ehteid, käekotte, märkmikke, jõuluehteid, maalitud siidisalle, tušimaale, kassipesasid, keraamikat, kootud õlasalle ja kindaid.

Foto: Etsy

Pop-up kauplus on Euroopas järjest enam leviv poe vorm, mille eesmärgiks on kasutada ära ajutiselt tühjalt seisvaid ruume. Tänu sellele saavad ka väikesed ettevõtted lubada endale müügipindu kallimates linnaosades. 

Foto: Etsy

Koostööidee tekkis tänavu kevadel Berliinis toimunud erinevate Euroopa riikide mitteametlike loomeinimeste gruppide esindajate koosviibimisel, kus eestlaste esindajana oli kohal Silja Erg (Team Estonia on Etsy) ja soomlaste esindajana Jennifer Ramirez (Finland Handcrafters Team). Idee elluviimise ja parandamise kallal on töötanud vabatahtlikud siin ja sealpool lahte ligi nelja kuu jooksul. 

Foto: Etsy

Etsy.com omanik Etsy Inc on Eesti käsitööliste tegevust veebikeskkonnas varemgi korduvalt toetanud. Sarnaseid pop-up kauplusi on avatud kohalike poolt seni ka Kreekas, Hollandis ja Inglismaal.

Foto: Etsy

Eesti poolelt korraldasid pop-up poe avamist Silja Erg, Mari-Liis Hirv, Kristel Hirsivaara, Kristel Ratassepp, Maria Jürimäe, Kaisa Holsting, Marika Uustare ja Anneli Putnik ning Soome poolelt Jennifer Ramirez, Yini Cheah, Johanna Koski, Alba Bordes, Sasha Kretova ja Salla Poutiainen.

Foto: Etsy
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles