Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KEEGI EI VASTUTA Rängas õnnetuses pisipoja kaotanud ema: eeldasime, et see mees saab riigi poolt karistatud (15)

Copy
Tartus 3. mail 2023 juhtunud õnnetus, milles hukkus vankris olnud laps.
Tartus 3. mail 2023 juhtunud õnnetus, milles hukkus vankris olnud laps. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Eelmise aasta 3. mail toimus Tartus kogu Eestit vapustanud tragöödia – eakas mees sõitis ülekäigurajal otsa lapsevankrit lükanud noorele emale. Vankris olnud laps suri raske peatrauma tagajärjel, ema taastub õnnetusest siiamaani. ETV saates «Pealtnägija» avaldas oma mõtteid poja kaotanud ema, kelle jaoks on üllatav, et keegi ei vastuta lapse surma ja talle raskete tervisekahjustuste tekitamise eest. 

Tänavu 10. mail otsustati, et autoroolis olnud 83-aastasele mehele, keda saates nimetatakse Indrekuks, ei esitata süüdistust, kuna ta oli õnnetuse põhjustamise ajal dementne. Mees oli süüvõimetu, mistõttu ei saa talle karistust määrata. Kokkupõrke tagajärjel elu kaotanud lapse ema Liisa on prokuratuuri otsuses pettunud. «Eeldasime, et see mees saab riigi poolt karistatud,» ütleb ta ning ei suuda seda mõista, et keegi ei vastuta lapse surma ja talle endale tekitatud raskete vigastuste eest. Alles hiljuti suutis Liisa uuesti kõndima hakata. 

27-aastane Liisa kommenteerib «Pealtnägija» saates esimest korda avalikult juhtunut. Kuna naine soovib jääda anonüümseks, loeb tema teksti saates ette näitleja. «Emaks saamine oli väga tore aeg. Meil oli ideaalne laps. Magamisega väga probleeme polnud, söömisega läks hästi,» meenutab Liisa. «Ta jõudis ju vähe olla, kaheksa kuud. Sünnist saati ta naeratas, mida väga paljud lapsed ei tee.» 

Tagasi üles