Indiewire: «Mandariinide» nominatsioon on suur üllatus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mandariinid»
«Mandariinid» Foto: Kaader filmist

Populaarne filmiuudistesait Indiewire, mis kajastab peamiselt sõltumatute filmide maailma, nimetas «Mandariinide» pääsemist Kuldgloobuste nominentide hulka ootamatuks.

Indiewire märgib, et ootamatult jäid välja favoriitideks peetud Kanada film «Mommy», Belgia «Two Days, One Night», Argentina «Wild Tales» ja Türgi «Winter Sleep».

«Kõige üllatavam nominent on Eesti «Mandariinid», mida ei osanud keegi ette näha,» kirjutab sait,

«Selles kategoorias kattuvad Kuldgloobustel Oscarite nominentidega vaid kaks või kolm filmi, samas kui võitjad on kattunud viimased neli aastat («In a Better World», «A Separation», «Amour» ja «The Great Beauty»). See on hea uudis Venemaa filmile «Leviathan», Poola filmile «Ida» ja Rootsi filmile «Force Majeure» - need on vaieldamatult kolm favoriiti võitmaks siin ja Oscaritel.»

Indiewire'i arvates võidab parima mitteingliskeelse filmi Kuldgloobuse «Ida», kuid võib võita ja peaks võitma «Leivathan». Nomineeritute hulka oleks pidanud kuuluma «Mommy».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles