Eestis annab kontserdi maailmas miljonite südamed võitnud Jon Gomm!

Elu24.ee muusikatoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis annab kontserdi maailmas miljonite südamed võitnud Jon Gomm!
Eestis annab kontserdi maailmas miljonite südamed võitnud Jon Gomm! Foto: promo

Järgmisel nädala reedel astub Viljandi Kitarrifestivali raames üles muusik Jon Gomm, kes elab Leeds’is Inglismaal ning on  revolutsiooniliselt virtuoosse mängustiiliga laulja/laulukirjutaja. Inglismaalt pärit muusik tuuritab üle maailma.

Foto: promo

2012. a. jaanuaris sai tema loo «Passionflower» video veebis üle kolme miljoni vaatamise, tänu millele jõudis see ka Suurbritannia, Portugali, Hollandi ja Türgi televisiooni. 

 

Muusikul on oma plaadifirma ilma igasuguse meelelahutusäri toetuseta, Gomm reklaamib ja müüb ennast hoopis läbi sotsiaalvõrgustike. Hiiglasliku fännide hulga tulemuseks on olnud tuurid Austraaliast, Kanadast ja USAst kuni Hiina ja Lõuna-Aafrikani. Tema debüütalbum Hypertension on müünud üle 50 000 eksemplari, järgmine album Don’t Panic müüdi kolme päevaga Amazon’is läbi, viimane album Secrets Nobody Keeps ilmus eelmisel aastal. Tema videod saavad Youtube’i ilmumisel juba esimestel tundidel kümneid tuhandeid vaatamisi.

Jon Gomm kasutab ühte ainsat akustilist kitarri, et tekitada trummi-ja bassihelisid ning keerukaid meloodiaid kõike üheaegselt. Seevastu on rõhutunnetussiiski tundlikel vokaalidel ja laulukirjutamisel ning tema originaallooming on saanudmõjutusi kõigest alates Robert Johnson’ist kuni Radiohead’ini. Gomm sai esimest korda kitarri kätte kaheaastaselt. Esimese laulu kirjutas kuueaastaselt ja hakkas varsti koos oma isaga (,kes oli muusikakriitik) mängima, esinedes oma kodulinnas Blackpool’is. Tuuritavad muusikud peatusid tihti Gomm’ide majapidamises tingimusel, et Jon saab ka kitarritunni, mis tähendas, et ta sai üks-ühele õpetust sellistelt bluusilegendidelt nagu BB King ja Jack Bruce of Cream.

Lisainfo: www.viljandiguitar.ee

Piletid Piletilevist: http://www.piletilevi.ee/est/piletid/festival/muusika/jon-gomm-uk-148122/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles