Elmayonesa tuli eesti pepusid raputama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile saabus Eestisse vabakutseline muusik Nicolás Calzetta, esinejanimega Elmayonesa, kelle esimene eestikeelne lugu «Liigutage peput» on Youtubes ohtrasti klikke kogunud.

«Selle loo edu inimeste seas on mind väga liigutanud!» on Nicolás õnnelik.

24-aastasel noormehel on juba valmis uus eestikeelne lugu «Eesti suve hitt», mis jutustab «kõikidest lahedatest asjadest Eesti suves». «Nojah, pealkiri on selline, nagu see oleks juba hitt,» mainib ta muigamisi hip-hop stiilis laulust, kus juttu ka Eestis ringireisimisest.

 

Eesti tüdrukutest on Nicolás üliheal arvamusel. «Tänaval jääb esimene mulje neist, kui uhketest ja reserveeritud barbidest, kuid jutu peale saades, on eesti tüdrukud väga sõbralikud ja lahked,» ütleb Nicolás, «kasvõi rongis sõites,» lisades, et on avatud «igale eesti printsessile», mõttes, et ta süda on vaba. Eesti keelt ta spetsiaalselt õppinud pole, lootes seda omandada igapäevasituatsioonides.

 

(Okei, temaga ei ole siis seda muret nagu Dimiga, kel igasugu muud suhted ülepeakaela kasvasid, selle asemel et telesaatele keskenduda.)

 

Suvel Eestis olla on hullumeelselt hea

Eestisse plaanib Nicolás jääda paariks kuuks, juba on kokku lepitud mõned esinemised, näiteks Angelis ja juuli teisel nädalavahetusel Türi festivalil, peatub ta oma siinsete väga heade sõprade juures, kellega tutvus Barcelonas. Ta loodab üles astuda nii MC, DJ, kui lauljana koos taustatantsijatega, kelleks on kaks eesti neidu. Sel nädalavahetusel filmib ta ka video «Eesti suve hitile», kus on sellinegi rida: «Sharm el Sheiki tuusik kogub tolmu kapi peal, sest suvel Eestis olla on hullumeelselt hea». Eesti keele juures meeldib talle rikkalik täishäälikute valik, samas möönab ta, et lauldes, kus vaja teksti esitada rõhutades, läheb keel nende õ-de, ü-de ja ö-dega ikka sõlme küll.

 

Sissetungimine Dracula lossi

Eestisse jõudis Nicolás kahekuiselt esinemistuurilt Ida-Euroopas, kusjuures eriti hästi läks Rumeenias, kuna sealne publik tundis ekstra tõmmet latiinomuusika vastu. «Vist tänu sealsele mustlaskultuurile, mis on üsnagi latiinokultuuriga sarnane,» arvab Nicolás.

Rumeenias lõbustas noormees end ka sellega, et ronis üle müüri (ehk siis maksmata pileti eest) sealsesse turistilõksu - Dracula lossi -, kus filmis sõbraga videoklipi, kus ta etendab argeniinlast, kes tutvustab oma kodumaa kultuuri Draculale. «Ilmnes, et Dracula teab Argentinast juba päris palju,» meenutab Nicolás juhtunut, et videos osalenud sõber ju ka argentiinlane. Lossi turvamehed, selle asemel et piletit kontrollida, olid veel küsima tulnud, et kas nad saaks kuidagi aidata, ju jätsid tüübid neile mingite filmiinimeste mulje. Seda videot saab vaadata Nicoláse Facebooki kontol.

 

Tüübil oma label

Viimasel ajal on Nicolás elanud Barcelonas, tehes seal produtsendi ja DJ tööd, tal on oma label ehk plaadiproduktsiooni kaubamärk, oma muusikaga on ta seni välja andnud kaks plaati. «Toome selliseid underground-artiste rohkem mainstreamile lähemale, minu label saab järjest tuntumaks,» on ta asjade tööalase käiguga rahul.

 

 

Nicoláse jaoks pole eesti keeles laulmine päris juhus, tal on lugusid ka poola, katalaani, kreooli, hispaania ja inglise keeles muidugi, samuti senegali slängis. Ta tahab teha üldisemas plaanis tantsulist worldmusicut, miksides latiinorütme elektrooniliste saundidega ja ka siis erinevate keelte, kultuuridega.

Ah-jaa, oma esinejanime – hispaania keeles «majonees», sai Nicolás väheke heledamate juuste järgi oma jalkamansa semudelt teismeeas. Muidugi on ta ühele õigele argentiinlasele kohaselt tulihingeline vutifänn, ta usub, et Maradona juhtimisel Messiga ründeliinis võidab Argentina koondis kindlasti MM-tiitli.

Hea lugeja, kuula allpool praegu veel siis pildireata Nicoláse aka Elmayonesa uut lugu «Eesti suve hitt» ja viska pilk peale ka online-intervjuule, mille ta andis Elu 24le tänavu veebruaris.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles