Päästeamet hakkab suitsuandureid kontrollima droonide abil

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja Amazoni arendatud droon, mis lennutab tellitud kauba ostjani.
Selline näeb välja Amazoni arendatud droon, mis lennutab tellitud kauba ostjani. Foto: AFP/SCANPIX

Päästeamet on alustanud suitsuandurite efektiivsemat kontrolli, kuid paljudesse Eestimaa kodudesse ei lasta ametnikke isegi sisse, et suitsuandureid oleks võimalik kontrollida.

Paljud inimesed ei lase kontrolle sisse trahvi kartuses. Peatselt võtab Päästeamet kodude kontrollimisel appi droonid, vahendab Eesti Rahvusringhääling.

Lääne Päästeteenistuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets ütleb, et milleks jalgratast leiutada, kui see on juba olemas. Eeskujuks on tema sõnul kiiruskaamerad, kus elektrooniline seade kiiruse ületamise fikseerib.

Droonid ehk mehitamata õhusõidukid on just täpselt need, mida kodude kontrollimisel saab ära kasutada. Aga tehniline jurakas koduakende taga tiirutamas võib siiski inimestes hirmu tekitada ja nii telliti Hiinast varese kujulised droonid.

Viktor Saaremets: Need varese kujulised droonid hakkavadki käima siis inimestel akende taga. Maanduvad akna pleki peale ja samal ajal, kui nad seal oma toimetusi teevad, kontrollivad samal ajal kas inimestel on kodus olemas suitsuandurid.

Kui nüüd seda suitsuandurit ei tuvastata, siis saavad inimesed endale automaatselt trahvikviitungi koju suitsuanduri puudumise eest. Varesed teevad lihtsalt pildi, kus on näha, et suitsuandurit pole. Pealtnäha süütu lind fikseerib olukorra ja annab häirekeskuse kaudu ka info edasi ehk siis GPS-kordinaadi, kus see kodu asub ja kuhu tuleb trahv edasi saata.

Kavalamad võivad ka arvata, et kui kardin või ruloo ette tõmmta, siis probleem on lahendatud. Tegelikult ei ole. Tegelikult suudavad droonid nii läbi sitskardina, kui ka läbi ruloo selle pildi ära teha. Erinevate võimalustega need droonid varustatud on. Näiteks infrapuna, ultraheli ja kõik muud võimalused, millega siis tuvastada selle suitsuanduri olemasolu.

Tuletan veelkord meelde, et suitsuanduri puudumise eest on trahv 1200 eurot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles