Soomlased võtsid läbikukkumise vastu pisaratega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuunkuiskaajat, Soome
Kuunkuiskaajat, Soome Foto: SCANPIX

Koos meie europoistega jäid finaali ukse taha ka põhjanaabrite blondid näitsikud, kes enne otsustavat lahingut nii südamlikult Robin Juhkentali sünnipäeva puhul õnnitlemas käisid.


«Ega võistlustel või iial kindel olla, kuidas läheb. Eriti muusikamaailmas,» tunnistas Susan Aho pärast hääletustulemuste selgumist pisaraid kuivatades Iltalehtile. «Eks minagi pilliksin, aga mulle jõuab juhtunu alati liiga hilja kohale,» lisas teine põhjamaine kaunitar Johanna Virtanen.

«Aga kõigest hoolimata on meil olnud võrratu nädal,» kinnitasid Kuunkuiskajat (Kuusosistajad). «Loomulikult jääme Oslosse pühapäevani, just nagu plaanis oli!»

Malcolm Lincoln seevastu startis täna hommikul, pärast ebaõnnestunud poolfinaali in corpore päevasele reisile kuulsate Norra fjordide äärde ning naaseb pärast seda kodumaale.

Soome internetiportaalides võeti hävingu-uudis vastu erilise üllatuseta. «Kes olekski võinud uskuda, et selline lugu kuhugi jõuab?» läbib foorumi-arutelusid punase niidina. Tunnistatakse, et kuna tegu oli rahva valitud looga, siis ilmselt on soomlastel viletsavõitu muusikamaitse. Samas arvati, et küllap hääletasid enamasti vanema generatsiooni esindajad, Soome noori Eurovisioon eriti ei puuduta.

Küll pannakse pahaks, et Soome delegatsioon kavatseb pühapäevani Oslos trallitada. Soomes nimelt kehtib televiisorimaks, milles rahvusringhäälingut rahastatakse. Nüüd tunnevad teleriomanikud, et läbikukkunud lauljad kulutavad kõrge elatustasemega Norras asjata nende raha.

Vaata siin allpool veel kord Soome laulu ja ütle, mida sina arvad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles