«James Bondi generatsioon» ei oska internetti kasutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Connery James Bondi rollis
Sean Connery James Bondi rollis Foto: Wikipedia.org

Suurbritannia luure veteranidest agendid on võidelnud islami ekstremistide, iiri terroristide ja vene spioonide vastu, kuid ei suutvat toime tulla tänapäeva tehnoloogia ja internetiga.

Kuigi filmides on James Bond ajaga kaasas käinud, ei ole sellega suutnud sammu pidada tegelikult tegutsevad agendid, kirjutab The Telegraph.  

Briti luurejuhid käivitasid laiaulatusliku kampaania, et parandada oma töötajate arvuti kasutamise oskust.

Hoolimata praeguses majanduslanguses kokku tõmmatud eelarvest, on siiski küllaltki suur summa antud tänapäevase infotehnoloogia ja selle kasutama õppimise jaoks.

««James Bondi generatsioon» ei suuda näiteks Twitteri või Facebookiga toime tulla. Nad vajavad lisakoolitust, et tasemel olla,» selgitas MI5 ja MI6 seotud isik.

MI5 juht Jonathan Evans kinnitas, et töötajaid koolitatakse tänapäevaseid arvuteid ja süsteeme kasutama.

Briti vastuluures MI5 on praegu 3500 töötajat, järgmisel aastal soovitakse see arv tõsta 4100ni. Uute noorte professionaalide palkamisega loodetakse mainet parandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles