New Yorgis on «vaikuserestoran»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgis on «vaikuserestoran»
New Yorgis on «vaikuserestoran» Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis asuvas restoranis söövad kliendid vaikuses, sest seal on rääkimine keelatud.

Restoranis pakutakse 40 dollarit maksvat nelja käiguga sööki, edastab Yahoo News.

Restoran asub Brooklynis ja kannab nime Eat.

Selle söögikoha peakokk ja juht Nicholas Nauman sai niinimetatud vaikuserestorani idee kui ta külastas Indiat. Ta einestas seal koos buda munkadega, kes söögi ajal sõnagi ei vahetanud.

«See on võimalus toitu nautida erineval viisil. Saab keskenduda täielikult söömisele. Kuulda on vaid kahvlite-nugade klõbinat ning kaugemal köögis kokkade askeldamist,» selgitas restoranijuht.

Ta lisas, et vaikuses söömine annab võimaluse lõdvestuda ning ruumis on tunda mitte närvilisust, vaid rahulikkust.

Restorani omaniku Jordon Coloni sõnul saavad einestajad söömise ajal mediteerida.

Kriitikute arvates on tegemist järjekordse trikiga, kuidas karmis restoraniäris ellu jääda.

Selliseid ebatavalisusi on maailma mitmes paigas. Chicagos saavad restoranikülastajad näiteks menüü ära süüa. Pariisis, Londonis, Barcelonas ja Moskvas saab einetada pimedas. Samuti on trendiks, et söögikohtade peakokad lähevad üheks päevaks teise restorani kööki juhtima.

Brooklynis asuv «vaikuserestoran» on muutunud üsna populaarseks.

«Olen kahe 15-aastase kaksiku poisi ema. Käisime seal söömas ning mul tekkis tunne, nagu oleksin tummfilmis. Lapsed hoidsid suu kinni, kuid minu jaoks oli see raske,» sõnas toidukriitik ja väljaande Epicuros esindaja Tanya Steel.

Teada on juhtum, mil üks klientidest, tahtmata vaikust rikkuda, läks isegi nina nuuskama tänavale. Einestajad suhtlevad omavahel näoilmete ja käemärkide abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles