Kus sa oled, Andrus Värnik?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik
Andrus Värnik Foto: Margus Ansu

Täna hommikul püüdsid R2 hommikuprogrammi saatejuhid Maris, Johannes ja Mihkel eetri kaudu rahva abiga otsida meie odaviskajat

Andrus Värnikut

.

Eile pidi odaviske eksmaailmameister Andrus Värnik osalema Rakvere BIG Kuldliiga etapil, et täita olümpiamängude A-norm 81.80.

Mees oli aga kadunud nagu vits vette. Poolteist tundi enne odaviske algust helistas talle ka Ateena olümpiamängude pronksimees Aleksander Tammert, kuid Värnik teatas rahulikul häälel, et viibib parasjagu Tallinnas.

«Äpu!» põrutanud Värniku kohta isegi mänedžer Aivar Karotamm. SLÕlehele ütles Karotamm, et mees peab uskuma oma võimetesse ning peitupugemise asemel võistlema. Tema arvates ei ole olümpiamängude A-normi täitmine Värnikule mingisugune ületamatu probleem.

Kuna Värnikul oleks viimane võimalus olümpianormi sihtida veel 28. juulil Rootsis Karlstadis, siis käivitas R2 hommikuprogramm üle-eestilise Värniku otsingukampaania ning palus kuulajatel, kes teavad, kus odaviskaja hetkel viibib, sellest kiiresti teada anda.

Raadio 2 reporter Johannes Naani arvates on Värniku kadumise näol tegu lihtlabase kampaaniatrikiga.

Raadiokuulajad arvasid aga Värniku kadumisest järgmist:

Tõnu: « Minu arust on küsimus valesti püstitatud. Ta pole mitte kuhugi kadunud, ta on lihtsalt mittemõtlev inimene. Inimene on isegi nagu paha öelda, ta on lihtsalt mitte mõtlev.»

R2 Johannnes: «Selgita palun lähemalt. Mida ta ei mõtle?»

Tõnu: «Ta ei mõtle mitte midagi. Kui ta sattus sinna ajakirjandusse, siis ta tegi ju toredaid trikke ja toredaid avaldusi. Noh ja see näitas natuke tema piiratud ajutegevust. Aga arvan, et ta oda võiks küll heita kõvasti, sest jõudu tal on ja selleks ta kõlbab, aga kui asi läheb natuke kaugemale, st, kui tuleb hakata oma arvamusi ja mõtteid avaldama, vot siis ta läheb omadega sassi.»

R2 Johannes: «Kas olümpia ei ole tema jaoks siis piisavalt selline asi, mida läbi mõelda?»

Tõnu: «Ei, ta ei suuda seda. Ta suudab oda visata.»

R2 Maris: «Aga võib-olla ei peagi niivõrd palju mõtlema kui oda viskama?»

Tõnu: «Just, just, seda ma tahtsingi öelda. Aga ta ei suuda ennast selleni viia. Ilmselt oleks vaja mingit tõukejõudu, et ta sinna Rakveresse oleks tulnud. Sest ta ise ei suuda ennast selleni mõelda.»

Mihkel: «Teate, mina arvan, et Andrus läks oda viskama. Hakkas oda viskama ja unustas ennast sealt lahti lasta ja lendas koos odaga minema.»

R2 Mihkel: «Mina arvan, et mõni tema kuri sõber pani Andruse odale super-attack`i ja siis ta jäi kogemata sinna kinni ja lendas minema.»

Marek: «Mina arvan, et ta läks oma võileibu kööki tegema. Neid Gerd Kanteri võileibu ja unustas ennast sinna kööki.»

Raigo: «Nägin Andrust viimati Port Arturi juures Pärnus. Peavalutabletti ja odasid ostmas. Võistlusülikond oli seljas ja väike nool käes.»

Jaanus: «Mina nägin Värnikut eile Mustamäel oma interneti arvet maksmas. Mustamäel Mustika keskuses seisin järjekorras tema taga, kui ta oma internetiarvet tasus.»

R2 Maris: «Kuidas sa nägid, et see internetiarve oli, mida ta maksis. Kas sa seisid tal kõrval või? Tavaliselt inimesed seisavad eemal, kui teised oma arveid tasuvad. Kas sa hingasid talle kuklasse, kui ta arvet maksis?»

Jaanus: «Jah, ma olin kohe sealsamas kõrval, aga ma ei kuulanud pealt, vaid ma kuulsin lihtsalt.»

Martin: «Andrus-poiss on mul maal tööl ja juurib metsa. Enne ta sealt minema ei saa, kui töö tehtud.»

R2 Mihkel: «Mis relvadega ta seda tööd teeb?»

Martin: «Kätega ja ....»

R2 Mihkel: «Mõistusega?»

Martin: «Ei, ei, ei, mõistusega pole seal mingit tegemist. Sellepärast ma Andruse valisingi.»

R2 hommikuprogrammi tegijad jäid lõpuks uskuma vaid üht helistajat, kes oli Andrust näinud eile Tallinnas Mustamäel oma internetiarvet maksmas.

Kuhu on Andrus Värnik kadunud?

Ja kas Värnikul on mõtet veel 28. juulil Rootsis Karlstadis olümpianormi jahtida?

Mida arvate teie?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles