Autorite ühing taotleb telekanali Seitse sulgemist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali Seitse logo.
Telekanali Seitse logo. Foto: www.seitse.tv

Eesti Autorite Ühing (EAÜ) saatis kultuuriministeeriumile taotluse tühistada autoriõiguste rikkumiste eest valdavalt muusikat edastava telekanali Seitse ringhäälinguluba.


Eesti Autorite Ühingu avalduses seisab, et alates 1. jaanuarist 2010 puudub teleorganisatsioonil OÜ Telekanal Seitse litsentsileping.

«EAÜ ei ole nõus sõlmima OÜ-ga Telekanal Seitse uut litsentsilepingut, kuna nimetatud televisiooniorganisatsioon on siiani rikkunud järjepidevalt meie vahel sõlmitud lepingu olulist tingimust ning ei ole pidanud kinni kohustusest tasuda õigeaegselt lepingus fikseeritud litsentsitasu,» kirjutab EAÜ tegevdirektor Kalev Rattus.

Rattuse sõnul on telekanal Seitse EAÜ-le võlgu 39 625 krooni. «Võlgu olev litsentsitasu summa hõlmab muusikateoste edastamist telekanalis Seitse perioodil aprill-juuni ning september-detsember 2009,» teatas Rattus.

Kuna OÜ-l Telekanal Seitse puudub alates 1. jaanuarist 2010 EAÜ poolne litsents muusikateoste edastamiseks oma ringhäälingujaamas, siis taotleb ühing telekanali ringhäälinguloa kehtetuks tunnistamist.

Telekanali Seitse programm on nähtav üle kogu Eesti erinevate kaabeltelevisioonioperaatorite vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles