Video: Hispaania parlamendisaadik visati inglise keele rääkimise pärast parlamendist välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania parlamendisaadik Alfred Bosch visati inglise keele rääkimise pärast parlamendist välja
Hispaania parlamendisaadik Alfred Bosch visati inglise keele rääkimise pärast parlamendist välja Foto: Youtube

Hispaania parlamendis võiks oodata, et seal räägitakse selle riigi ametlikku keelt hispaania keelt, kuid mitte alati ei ole see nii.

Kataloonia vasakpoolsete vabariiklaste esindaja Alfred Bosch otsustas sel nädalal laiendada keelepiire ning rääkis inglise keeles käsitledes hispaania, katalaani ja inglise keelse hariduse teemat, edastab Huffington Post.

Parlamendi spiiker Celia Villalobosele see aga ei meeldinud.

Spiiker saatis Boschi pärast seda parlamendist välja, kui mees väljendas inglise keeles oma rahulolematust seadusega, mille kohaselt Baleaari saartel peavad õpilased lisaks katalaani keelel oskama ka hispaania ja inglise keelt.

«Tegemist on võimupartei poolse jõuvõttega. Hispaania ja inglise keele pealtung suretab katalaani keele välja,» sõnas Bosch inglise keeles.

Ta lisas inglise keeles, et Hispaania Kuningriigis on vabadusega ja sõnavabadusega probleeme.

Bosch ei jõudnud oma sõnavõtuga kuigi kaugele, kui ta katkestati. Villalobos tänas parlamendiliiget  inglise keele rääkimise eest ning meenutas, et käsitlemisel on hoopis teine teema.

Kui Bosch hakkas spiikeriga sõnelema, et miks Baleaari saarte õpilased tohivad kasutada inglise keelt ja parlamendisaadikud mitte, visati ta saalist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles